22 Nisan 2010 Perşembe

Kendini Bulgur Sanan Ispanak


Masallarımdan biri değil ama olabilir yakında, neden olmasın ? Sadece bulgur yapılacak tencereye yıkadığım ıspanaklar yanlışlıkla giriverdiği için bu başlığı attım. Daha önce ıspanak ve tavuğu bir arada hiç kullanmamıştım. Bizim evin kızlar gurubu çok sevdik bu doğaçlama yemeği.

Tavuklu Ispanak

Malzemeler

• 2 küçük soğan (ya da 1 orta boy soğan)
• 1 havuç
• 2 -3 diş sarımsak
• 2 tatlı kaşığı acı biber salçası
• 2 tatlı kaşığı domates salçası
• 3 yemek kaşığı sıvıyağ
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 500 gr civarı kuşbaşı tavukgöğsü
• Tuz
• Karabiber – istenirse-
• Büyükçe bir tahta kaşığı kadar pişmiş bulgur – çiğ de olabilir -

Kuşbaşı tavuk altı kısık ateşte ve sıvıyağda hafif kavrulur. Küp küp doğranmış havuç, soğan, sarımsak tereyağla birlikte eklenir. Hepsi iyice pembeleşinceye yani kavruluncaya kadar beklenir. Ayıklanıp yıkanan ıspanaklar su olmadan tencereye konulur. 5 dakika kadar orta ateşte pişirilir. Bir kase ılık suya konularak karıştırılan ve açılması sağlanan salçalar eklenir. Üzerini geçecek kadar su konulur. Piştikten sonra bulgur ve tuzu eklenir. Yavaşça karıştırılır. Yemeğin altı kapatılır.

1 yorum:

  1. Bazen böyle tesadüflerden harika lezzetler çıkıyor.Mineciğim eline sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...