11 Mart 2010 Perşembe

Teyzelerin Prensesine Sebzelerin Prensesi(kereviz)



Mevsimi bitmek üzere olan kerevizin keyfini çıkarmaya devam etmeli, kim bilir belki de teyzelerin en güzeli bile dayanamayıp yapıverir bu tariflerden birini. Kereviz çorbası yapmayı sevdiğim, annemle de tadından hoşlandığımız değişik bir çorba, tabii ki vitamin zengini.
Normalde fotoğraftaki kadar yeşil olmuyor, ama bu sefer kereviz yaprağı ve sapının miktarını kaçırdım galiba sonuç gene güzeldi. Tarif Sofra dergisinden, aşağıdaki ölçülerin yarısını kullanarak dört kişiye rahatlıkla yetebilecek kadar pişirilebiliyor. Üstelik de pişimi ve hazırlaması çok kısa sürüyor .

Kereviz Çorbası
Malzemeler

• 2 adet orta boy kereviz
• 1 adet soğan ve havuç
• 1 diş kıyılmış sarımsak
• 2 çorba kaşığı sıvıyağ
• 4 su bardağı sıcak su
• 2 dal kereviz yaprağı
• Tuz
Terbiyesi için;
• 2 çorba kaşığı un
• 1 çorba kaşığı yoğurt
• 1 yumurta sarısı

Soğan ve havuç , sarımsak küp küp doğranır. Sıvıyağda çevrilir. Kereviz sapları eklenip 1-2 kere çevrildikten sonra kerevizler doğranarak suyla birlikte pişmeye bırakılır. Ben yaprakları kerevilerden 5-10 dakika sonra ekliyorum. Havuç kerevizden daha zor pişiyor, dolayısıyla havuçlar pişince malzemeleri karıştırılan terbiye çorbaya eklenir. Tuzu da eklenerek, el karıştırıcıyla herşey dümdüz edilir,  afiyetle yenmek üzere servis edilir.
(istenirse pul biber de eklenebilir. )

4 yorum:

  1. Kereviz pek sevilmez ama ben çok severim bu tarifide not alsam iyi olacak.:) Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Galiba gönüllü kereviz elçisi oldum, kerevizin sevgi vitaminleri başlığına da bakın derim.
    yorumunuz için çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. şiir:

    hani uskumrular hani palamutlar
    nerde bu levrekler?
    hani balık çorbası hani kalamar dolması
    Nerde verdiğin sözler?

    YanıtlaSil
  4. :=)) en kısa zamanda balık tarifleri burada
    :=))

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...