30 Mart 2010 Salı

Kış Hatırası


İşte en sevdiğimiz içeceklerden biri. Koltuğumuza kurulup sevdiğimiz bir filim ya da en güzeli kitabımıza eşlik etmesini çok seviyoruz. Kış geçti artık ama ama soğukalgınlığı, öksürük hala devam ediyorsa akşamları bol tarçınlı bir fincan salepden daha iyi ne olabilir.
Bir dondurma firmasının çıkardığı  salebi sütte bekletiyorum,  10, 15 dakika hatta yarım saat. El karıştırıcısıyla iyice karıştırınca hem kıvamlanıyor hem de hepsi dağılmış oluyor. Sonrasında ateşe alıp kaynayıncaya kadar karıştırıyorum. Kaynadıktan sonra kıvamına göre biraz daha karıştırmak gerekebiliyor ve ateşten alıp bol tarçın serpiyorum, böylece şişkinlikler de önlenmiş  oluyor. Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. Minişim,
    Çocukluğumuzun kış pazar sabahlarının vazgeçilmeziydi.O gün simitler alınır,annem ve yengem salep olayını kendileri yaparlar(ne yazık ki nasıl yapıldığını bilmiyorum)ve şahane pazar sabahlarında salep ve simitle kahvaltı edilirdi.
    Yıllar sonra kendi çocuklarıma yapmaya kalkıştığımda bir türlü alıştıramadım.Sonra da salep sadece arada sırada içilen bir içecek olarak kaldı.En son Samsunda ablamla beraber içmiştik galiba.
    Şu anda elimde çay yerine salep olmasını tercih ederdim.Canım çekti.

    YanıtlaSil
  2. Mineciğim adaşım iyiki hatırlattın bende de iki gündür hafif öksürük var.Akşam evde kalan son salepi de yapayım.Eline sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. mine hanım kışın en sevilen içeceği salep ve bozadır benim için nasıl canım çekti şimdi iş yerindeyim eve gider gitmez hemen yapacam...

    YanıtlaSil
  4. Selam ablanın isteği üzerine bişeyler yazim dedim..salepin kokusu burdan bile geliyo burnumuza.Bu günlerin en şahane içeceği canımız çekti iş yerinde...ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Aaaa ben hazır yapılabildiğini bilmiyordum. Nereden alacağim. Kis geliyorrr.

    Iyimser anne Çiğdem

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...