Bulgur besleyiciliği nedeniyle sıklıkla kullandığım bir bakliyat. Dana nuarı bulgur pilavına çok yakıştırıyorum. Bu sefer bu ikiliye nohut da eklemek istedim. Sonuç bulgur severler için oldukça iyi oldu.
Etli Bulgur Pilavı
Malzemeler
• 2 su bardağı pilavlık bulgur
• 1 su bardağı nohut
• 2-3 dilim dana nuar
• 3 orta boy soğan, 2 diş sarmısak
• 1,5 tatlı kaşığı domates salçası
• 1,5 tatlı kaşığı biber salçası
• 2 yemek kaşığı sıvıyağ
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• Tuz
• Karabiber (isteğe göre)
Bir bardak nohut geceden suya konur. Sabah suyu süzülerek haşlanır. Nuarlar orta boy soğanla birlikte haşlanır. Suyuna kaynamaya başlayınca tuz da eklenir. Nuarlar iyice yumuşadıktan sonra soğuması için kenara alınır. ( Yumuşaklığı çatal batırılarak anlaşılabilir.) 2 orta boy soğan ve sarmısak küp küp kesilerek sıvıyağda çevrilir. Soğanları sağlıklı olması için artık fazla kavurmuyorum. Biraz pembeleşince ılık suyla pişirmeyi tercih ediyorum, tabii bu durum lezzet radarlarından asla kaçmıyor. Salçalar eklenir. Soğanlarla bir iki kez çevrildikten sonra didilmiş ya da küçük küçük kesilmiş nuarlar ve haşlanmış nohut, tuz eklenir, tekrar 1-2 kez çevrilir. Daha sonra bulgur ve üzerini bir parmak geçecek kadar su eklenir. Ocağın altı iyice açılır. Bulgur üzerinde çukurlar oluşunca ateş iyice kısılarak demlemeye bırakılır. Üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı ve istenirse karabiber serpilerek karışıtırılır.
** Nuar ve nohut haşlanırken çok çabuk taşabilir, dolayısıyla bırakıp gitmemek ya da tencere kapağını azıcık aralık bırakmak en iyisidir.
Ha işte,tam ağzımıza layık..
YanıtlaSilÜstelik bu sabah tavuklu,nohutlusunu yaptım.
Benzer tasadüf işte.
Bulgur+soğan ikilisine bayılıyorum.
Tek sorun aynı zamanda midenin de şişmesi..
Yemek,arkasından mide ilacı.
Ama bulgura değer.
afiyet olsun teyzelerin en güzeli, bulgur ve nohut olunca şişlik malesef kaçınılmaz oluyor. sevgiler
YanıtlaSil