29 Mart 2010 Pazartesi

Geçmiş Olsun Çorbası (Tavuk Suyu Çorbası)



Mart ayını kapıdan bakarak değil de yatakta hatta maalesef ayakta öksürüp hapşırarak geçirenler için enerji çorbası. Yani ablama ve Nuray’a geçmiş olsun çorbası diyebilirim.

Nisan ayı geliyor

İnsan sevgiyle doluyor

İçimizi ısıtan güneş


Her yeri rengarenk yapıyor

Parklarda bahçelerde cıvıl cıvıl bir koşuşturma

Ağaçlardaki melodiye eşlik ediyor

Neşeli bahar geldi, hoş geldi , mutlulukla, umutlarla geldi...



Tavuk Suyu Çorbası

(Tarif Sofra Dergisi)

Malzemeler

• 2 adet tavuk but ve göğüs
• 8 su bardağı su
• 1 su bardağı arpa şehriye ( tel şehriye de olabilir )
• 1 adet limonun suyu
• 1 adet yumurta sarısı
• 1 çorba kaşığı domates salçası ( isteğe göre)
• Tuz
• Karabiber

Tavuk but ve göğüs suda haşlanır. Haşlananlar sudan çıkarılıp, kemiklerden ayrılır, elle didiklenir. Şehriye ile birlikte tekrar kaynar suya atılır. Kullanılacaksa salça da eklenir. Karıştırılır. Şehriye yumuşayınca ocaktan alınır. Limonla yumurta sarısı karıştırılarak yavaş yavaş çorbaya eklenir. En iyisi bir kaşık çorba bu karışıma eklenerek karıştırıldıktan sonra çorbaya karıştırmaktır. Tuz ve karabiber eklendikten sonra servis yapılır.

5 yorum:

  1. Üstüne bolca nane...
    Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  2. MİS GİBİ KOKTU ÇOK SEVERİM TAVUK SUYU ÇORBAYI GEÇMİŞ OLSUN ABLANIZA VE NURAYA SEVGİLER.....

    YanıtlaSil
  3. domates bahçesi; çok teşekkürler...
    teyzecim; hem kolay, hem lezzetli, hem de besleyici yani tam sana göre : =)

    YanıtlaSil
  4. bu akşam da bunu deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  5. Alev'e gecmis olsun, bu corbayi icince iyilesecegine eminim. Cici kardesin eline saglik...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...