7 Mart 2010 Pazar

İzmir

Uzun yıllar, bir dolu valizle uzuuuun otobüs yolculukları yapmış biri olarak, sade bir sırt çantası ile 1-2 günde bir yerlere gidip dönmeye bayılıyorum. Hele de bu yolun sonunda uzun süre görüşmesem de kaldığımız yerden kolaylıkla devam edebildiğimiz arkadaşlarımı göreceksem…
 Geçtiğimiz perşembe akşamı bu şekilde İzmir’e gittim. Üniversitede bana neredeyse annelik yapmış, hala da yapan biriyle kısıtlı zamanda da olsa birlikte olabilmek ve hatta onca işinin arasında benim için yaptığı lezzetleri tatmak harikaydı. Nuraycığıma bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Öte yandan üniversiteden arkadaşım Günhan’ın kız kardeşi olan Deniz'le zamanla arkadaşımın kardeşinden, arkadaşımın ağabeyine dönen ilişki kategorisinde arkadaşlığımız, ev arkadaşlığından, iyi kötü günlerimiz ve biriktirdiğimiz anılarımızla gittikçe sağlamlaşıyor. Kısacık bir zamana sığdırdığımız buluşmamızda onu gene çok özleyeceğimi fark ettim.
Bir de gerçekten çok uzun zamandır hiç görüşemediğimiz Selda’nın evine gidip eşi ve dünyalar tatlısı çocuklarıyla tanışma imkanım oldu. En kısa zamanda tekrar görüşmek dileğiyle.
Her ne kadar 6 yıldan uzun süre yaşadığım şehirlerimden biri olsa da İzmir çok değişmiş ve kendimi çok yabancı hissettiğim bir yer olmuş. Ama bir yeri güzel yapanın şehirden çok orada yaşadıklarım ve bugünlere süzülen arkadaşlıklarım olduğunu tekrar hatırladım bu kısacık zamanda….






Yukarıdaki fotoğraflar Nuraycığımın benim için yaptığı İzmir köfte ve yalancı tavuk göğsü, ikisi de nefisti. Yalnız iş köftenin tarifini yazmaya gelince “ama ben bunu hep göz kararı yapıyorum” diyerek bizim gibi amatörleri dağıtan usta aşcı lafını ediverdi! En kısa sürede bu nefis lezzetin ölçülü tarifini bekliyorum.

Yalancı Tavuk Göğsü

Malzemeler
• 1kg süt
• 3 fincan un
• 3 fincan şeker
• 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
• 2 adet Falım damla sakızı
• 2 küp şeker büyüklüğünde margarin
• Tarçın
Margarin hariç tüm malzemeler karıştırılır. Kaynamaya başlayınca karıştırıcıyla topaklar giderilecek şekilde karıştırılır. Sonrasında margarin eklenir. Kısa bir süre daha karıştırılır. Üstüne isteğe göre tarçın , ceviz, hindistancevizi eklenerek servis yapılır.



2 yorum:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...