16 Mart 2010 Salı

Bir Tutam Güneş


Güne perde aralığından sızıveren yaramaz güneşle başlamayı ne çok özlediğimi fark ettim bu sabah. Günlerce süren yağmur, kapalı havanın ardından sadece bir tutam güneş görmek insanın içini ısıtıveriyor işte, hiç sormadan başlatıveriyor çocuk hayallerine … Gökkuşağı renkleriyle ağaçlar salınıveriyor nereye baksam, bahçeler çocuk cıvıltılarıyla dolup taşıyor, insanların yüzlerine oturuveren gülümseme sızıveriyor her yerlere… Beklenen haberler hep güzel oluyor, mutlu ediyor beklediklerimizle birlikte…

Kapı aralandı bile, geliyor ilkbahar kucak açmış, aydınlık taptaze günleri, müjdeli haberleriyle…


Pilandığım, yerli meyvelerden oluşan rengarenk bir tabaktı. Ama bu konuda birazcık çalışmam gerekiyor galiba.... Meyve tabağı yerine cıvıltılı bahçelerin, balkonların sofralarında yer alacak güzel bir zeytinyağlı barbunya tabağı ekledim arşivimden...





Barbunya Fasulyesi

• ½ kilo kuru barbunya
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• 1 orta boy çay bardağı zeytinyağı
• 1 adet orta boy havuç
• 1 çorba kaşığı biber salçası
• 1 diş sarımsak
• 1 orta boy soğan
• 2-3 tatlı kaşığı toz şeker
• Tuz

Akşamdan ıslatılan kuru barbunya, 10 dakika haşlanır. Suyu süzülür. Havuç, soğan, sarımsak rendelenir, zeytinyağında kavrulur. Haşlanmış barbunyalar, salçalar, tuz ve şeker eklenir. Üzerini dört parmak geçecek kadar su eklenir. Orta ateşte pişirilir. Pişerken suyunu kontrol etmek de fayda var.

Tarif Selin Kutucular ; Büyükada Yemekleri’nden birkaç değişiklikle…


6 yorum:

  1. Güneşi özledim,
    Gezmeyi özledim,
    Barbunyayı özledim.
    Sizleri çok özledim..
    Sen böyle güzelliklere devam edersen
    Soluğu Samsunda alacağım.

    Öğlen vakti..
    Karnım acıkmış
    Özel yemeklerim var,tatsız tuzsuz..
    Karnımı doyurman imkansız ama
    Gözlerimi doyurman harika.

    Şimdi öğlen güneşinde
    Ablam ben ve sizler
    Olmalıydık Sevgi Kafede..
    Barbunya,yanında mısır ekmeği.
    Samsunun denizi önümüzde.
    Manzara harika.
    Sonra güneşin altında
    Ablamın kolunda hafif yürüyüş..
    Üşüyüp eve dönmeli.
    Minişimin harika çayını içmeli.

    Güneş dedin,
    Beni özlemlerle Samsuna getirttin.
    Çıkın dolaşın benim yerime
    Bir güneş vakti soluk alın.
    Sizleri özlemişim.
    Güneşi özlemişim.
    Barbunyanı yiyeceğimi anlamışım.
    Hepiniz öpüldünüz.
    Sevgi ile kucaklandınız.

    YanıtlaSil
  2. Çayımız Çaykur'dan
    Elmamız Amasya'dan
    Kivimiz Rize'den
    Hoşgeldin der şimdiden
    Güzeller güzeli teyzelerine

    Ablası özlemle döker gözyaşı
    Yeğenleri hasretle bekler mesajları
    Yaparlar tabak tabak barbunya, bamya
    Dolmalar sıraya girer, çabuk gel bekliyoruz seni derler
    Hep birlikte yemek için sevgiyle, sağlıkla, mutlulukla...

    ay teyzecim bu kadar senin kadar uzun yazamıyorum yahu : =)))

    YanıtlaSil
  3. Ne güzelde dile gelmiş özlemler,barbunya çok lezzetli gözükyor ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  5. Biz her zaman bulamiyoruz taze barbunyayi, cok severim. Ellerinize saglik, cok guzel duruyor...

    YanıtlaSil
  6. çok teşekkür ederim, aslında kuru barbunya ama kuru barbunya da en az tazesi kadar lezzetli
    -evdekiler pek bir seviyorlar :=)-

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...