27 Şubat 2010 Cumartesi

Tarçınlı Kek





Anneciğimin seçip, hadi bunu dene dediği tariflerden. Uzun bir süre denemeyi erteledikten sonra deneyip, sonra da sıklıkla yaptığım bir tarif tarçınlı kek. Hııım şimdi yanımda bir dilim var ve kesinlikle evdeki tarçın, mahlep kokusuna bayılıyorum.


Malzemeler

• 1 su bardağı esmer şeker
• 1 adet yumurta
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağından az zeytinyağı
• 2 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 1 çay kaşığının ucuyla mahlep
• 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
• Bir avuç ceviz
• Üzerine pudra şekeri

Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Ben en az 10 dakika çırpıyorum. Sonrasında malzemeler eklenir. Orta ısılı fırında (175 derece ) , 20-25 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra istenirse üzerine pudra şekeri serpilir.

2 yorum:

  1. Ah yine çay saati ve tarçınlı kek.
    Galiba bunu daha önce yedim diye hatırlıyorum ,ağzımda nedense tarçın tadı belirdi.
    Ablam seçmiş,sen yapmışın ben de yemişim tabiki...
    Tarçını çok severim.Tarçının yakışmadığı birşey düşünemiyorum.
    Şu anda saat sabah ile öğlen arası.Ben faydalı olsun diye ceviz kayısı kürüme devam ederken karşımda bir parça kek... İyi ki karşımda ,tabağımda değil.
    Yoksa ham yapardım...

    YanıtlaSil
  2. :=))) tarçın kokusu ev kokusu gibi... yenmese bile pişirilmeli sadece kokusundan diye düşünüyorum hep...
    bunu eklemiyorum o zaman : =)))

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...