29 Mayıs 2016 Pazar

Bir Pazar Sabahı Gül ve Dağ Çileği Reçelleri


Çocukluk arkadaşıma rastlamak müthişti. Annemin yanına gelip Ayten Teyze, siz Albay Amcanın eşi değil misiniz demesine rağmen anlayamamıştık kim olduğunu. Doğal olarak çok büyümüştü. 35 yıldan bahsediyorduk nereden baksak. Albay Amcanın bahçesi gibi bahçeye hala rastlamadım. Çok güzeldi deyince anılar yolculuğu başladı zihnimde.



Bahçemizin rengarenk güllerinin yapraklarından reçel yapardı annem. Karşı komşumuzun elinde bir torba dolusu gül yaprağı görünce o tadı nasıl düşünmem. Yaptığı reçelden bir kavanoz bize verince katmerlendi bu tat ve Pazar sabahı soframızda yerini aldı. Geçen haftalarda pazardan aldığımız minicik dağ çileklerinden reçel yapmıştım. Bu hafta gene alıp gene yaptım. Yarım kilo çileğe 2 su bardağı su ve yarım su bardağı agave şurubu eklemiş olmama rağmen tadı ekşi oldu. Annemle çileklerin tam olmamış olmasına bağladık bunu. Gene de binbir zahmetle toplanmış bu çileklerden reçel yapmak çok hoştu.  Reçellerimize armutluve kayısılı turtalarımız eşlik etti bu Pazar sabahı. Her sabah sevdiklerimizle, sağlıkla uyanmak, günü verimli dolu dolu yaşamak dileklerimizle… 

1 yorum:

  1. Gül reçeli neden hep nostaljidir, çocukluk demektir, yazın hazırlanan kahvaltı masalarıdır. Ne iyi yaptınızda paylaştınız bizimle bu güzel masayı :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...