1 Ocak 2014 Çarşamba

Kakaolu, Cevizli Kek

Güneşle uyanmak kadar güzeli var mı, hele de kış sabahlarında. Tazelendiğini hissediyor insan. Barajlardaki su oranını akla getirmemeli bu sabah. Her şeyin güzel ve iyilikle dolacağını düşünmek, yeni yılın ilk günü yapılan bu nefis kekle minicik bir ödül vermek kendimize hoş, çok hoş…



Kakaolu Cevizli Kek
(‘En Güzelinde’ Tarifler – Ayşe Kazancı)

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
½ su bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
125 gr margarin (tereyağı kullandım)
1 avuç dövülmüş ceviz


Yumurtalar ve şeker iyice, kıvamlanana kadar çırpılır. Bu karışıma un, kakao, kabartma tozu eklenir, düşük ayarda çırpmaya devam edilir. Oda sıcaklığındaki tereyağı ve cevizler eklenir. Üzeri bütün cevizlerle süslenir. Ya da fırından çıkıp soğuduktan sonra  bir kısmına hindistancevizi serpilir, kalan kısmına da renkli şekerler kondurulur. Önceden ısıtılmış, orta dereceli -175 derece- fırında 35-40 dakika pişirilir. Ortasının iyice pişmesi için bir süre derece 150 civarına düşürülür. 

6 yorum:

  1. Nefis olmus kekiniz! Yeni yilinizi kutluyorum Mine hanim,sevgilerle saglikli ve mutlu bir yil olsun sizler icin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim çok naziksiniz hepimiz için güzel bir yıl olsun inşaAllah

      Sil
  2. Ohhhh afiyet olsun.
    Ben de yaptım ama kalıp küçük gelince biraz birbirine yapışmış. Hamur gibi olmuştu. Tadı güzel ama.
    Ve ıslak oldu ki amaç buydu.

    Geveze anne

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hıım ıslak kakaolu ne güzel olmuştur ellerine sağlık

      Sil
  3. çok al benili olmuş canım ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...