3 Ocak 2014 Cuma

Hediye Magnolia Puding - En Güzelinden Tarifler...



Cookshop bize yakınlığı nedeniyle sürekli olmasa da ara sıra uğradığımız yerlerden biri. Aldığım kitap kapağında da hediye olarak Magnolia puding verildiğini okuyunca hadi gidelim dedik. Adını çok  duymuş ama hiç tatmamıştım bu pudingi. İlk başta kampanyamız bitti deseler de, belki yemek de sipariş ettiğimiz için verdiler daha sonra. Karışık istedik, muzlu, çikolatalı, çilekli. Çok hafif ve lezzetli.

Bir lezzete “hafif” dediğimizde aklımıza gelen anıyla gülüyoruz herdaim. Çok eskiden yalancı tavukgöğsünü ilk kez yaparken o zaman bulduğum tarife göre içine epey bir margarin katmıştım. Canım babam yerken “ne kadar hafif bunu hep yap” deyince kısa süre sonra tekrar yapayım dedim. Sonra ocak başında süte margarini eklerken gördü ve tabii ki yemedi bir daha. Bu pudingin tarifinde margarin var mıdır bilmiyorum. Öte yandan olsa bile arada yenilesi bir lezzet.

Ayşe Kazancı’nın kitabı En Güzelinden Tarifler, unutulmaz anların fotoğrafları eşliğinde çay sofralarına çok yakışacak lezzetlerle dolu. Yeni yılın ilk günü iki tanesini denedim bile. Biri kakaolu cevizli kek. Tariflerde margarin çok olduğu için yerine tereyağı kullanıyorum ama lezzet farkı olabiliyor. Geçenlerde ablamla anacığım arasında da benzer bir konuşma geçmiş. Ablamın sorusu üzerine anacığım eskiden hep margarin kullandığından bahsetmiş. Yukarıda da dediğim gibi arada neden olmasın, bazı tarifler isteyebiliyor margarini. 

Güzel kitabı için Ayşe Kazancı’ya, Magnolia pudingle tanışmama vesile olduğu için Cookshop’a teşekkürler… 

6 yorum:

  1. magnolia pudingi bende merak edenlerdenim,görüntüsü biraz karışık ama tadı güzel belli. Margarin ve tereyağ konusunda bende aynı kanıdayım bazı mamalar margarinsiz olmuyor tereyağı bende çok severim ama ikisinin yeri farklı..Tarif denemelerini de bekleriz.. sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel olan herbi şey zararlı olmak zorunda galiba )

      Sil
  2. Geçende gittiğimizde gördüm bir de bal kabaklısını yapmışlar ama denemedim. Gerçekten güzel bir tatlı. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. muzlu ve çileklisinş çok sevdik biz eminim o da güzel olmuştur

      Sil
  3. Mine hanim bir sonraki postunuza yorum yapilmiyor? O harika sofraya ve lezzetli salataya bir sey yazmadan gecemezdim! Hele hele o inekli sosluga! bayildim desem yeridir,esim görse hemen almak isterdi kesin,pek meraklidir özel sosluklara:)) Bu tatli son günlerde hep karsima cikiyor,merak ettim ve bende denicem artik ,okudugumda tarifinde yabanci birsey yoktu,yapilis tarzi ve sunumu farkli sanirim...

    Bazi seyler gercekten margarinle güzel oluyormus ama ben maalesef artik tereyagina iyice alismisim,yiyemiyorum,birde burdaki tereyaglari cok güzel hem kahvaltilik hem kurabiye icin ayri tadlarda,yani kimi eksi kimi tuzlu satiliyor...sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. margarin çok nadir bizim evde de hatta uzun zamandır hiç kullanmadım desem yeridir tereyağını bir kere evde yaptık ama gerisi gelmedi belki devam etmeliyiz evde yapmaya... pudingin tarifine bakmadım siz denerseniz sizden okurum teşekkürler

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...