4 Ağustos 2013 Pazar

Yumurtalı Taze Fasulye


Ah bu pazartesi… Bir türlü sevdiremedi kimselere kendini. Adı bile bir tuhaftı  “Pazar ertesi”. Hep biraz hüzünlü, biraz hatta mutsuz oldu. Hep eleştirildi, istenmedi, takvimden silinsin dendi. Oysa haftanın, çalışma günlerinin en başındaydı, taptaze başlangıçlar sunuyordu herkese sevgiyle. Her daim umutla dolu uyanıyordu hani belki bu sefer birileri de güzel bir şeyler söyler diye. Belli mi olur bugün pazartesi, güzel şeylere gebe olmasını içtenlikle istediğimiz mübarek Ramazan Bayramı arifesinde üstelik. Hadi bir değişiklik yapıp bugüne yani Pazartesi’ye övgüler düzelim. Umut dolu bir haftanın başlangıcında içimiz sevgiyle, güzelliklerle dolu olarak gülümseyelim hep birlikte… (Tam bu anda her yanda çıkan ve bir türlü söndürülemeyen yangınlar çıktı televizyonda! Ah bu Pazartesi )


Yumurtalı Taze Fasulye

2 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
½ kg yıkanıp ayıklanmış taze fasulye
1 adet domates
3 adet yumurta
½ demet maydanoz
Tuz
Pul biber

Soğanlar rendelenir. Yağda iyice çevrilir. Doğranmış taze fasulye de eklenerek kavrulmaya devam edilir. Kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domatesler eklenir. Kapak kapatılarak pişmeye bırakılır. Gerekirse biraz sıcak su eklenir. Baharatları eklenen yumurtalar çırpılarak fasulyeye eklenir. Çevrilir. Kapak pişene kadar kısa süreli kapatılır. Maydanozla süslenir. İkram edilir.


6 yorum:

  1. ellerine saglık.bayramın şimdiden kutlu olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim yorumu geç gördüm kusura bakmayın...

      Sil
  2. güzel paylaşım olmuş çok teşekkür ederim :)))
    MODA GÜNÜ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zahmet edip yorum yazdığınız için ben teşekkür ederim

      Sil
  3. ah bugun yine pazartesi :)

    fasulyenin en sevdiğim hali yumurtalı olanı ama maydanoz ile hiç denememiştim bu defa yaptığımda üzerine serpiştireceğim ben de biraz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fasulyeye maydanoz çok yakışıyor tavsiye ederim)

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...