7 Mayıs 2013 Salı

Limon Cafe - Gümüşlük - Bodrum


Yıllar önce bir sonbahar günü Gümüşlük sahilden, çok kolay çıkarsınız dedikleri için biz de yola düşmüştük bu nefis cafeye doğru. Sanki tam tersini söylemişler, bir güzel kaybolmuş ve epey yürümüştük o zaman. Buluştuğumuzda nefes nefese bıkkın olan halimize şaşıran arkadaşlar akıllılık ederek ana yoldan gelmişlerdi tabii ki... 



Bilenler bilir Gümüşlük sit alanı olarak kabul edildiği için Bodrum'daki bina kirliliğinden nasibini daha az alan yerlerden. Limon Cafe'nin olduğu geniş alan ve çevresi de yeşilliği ve doğallığıyla cennetten çıkmış bahçeler misali insanı etkiliyor. 


Geniş bir bahçe, serbestçe güneşin batışına doğru yayılmış masalar, yeşilliğin arasına dağılmış rengarenk çiçekler, sesi çok kısık müzik, bayıldığım doğa sesi. Yüzünüze kocaman bir gülümseme oturuveriyor, yanınızda sevdikleriniz bu nefis mekanda olmanın keyfini çıkarıyorsunuz bir güzel. 


Önce meze tabağı geldi soframıza. İnsan evinde yapıyor olsa da hazır gelince önüne hele de çeşit bol olunca hoşuna gidiyor. Ondan bundan derken manzarayla keyfini çıkarıyor tüm lezzetlerin. 


Listede mantı görünce dayanamayanlardan olarak Limon usulü mantı sipariş ettim. Kızartılmış, yoğurt ve tereyağı sosla hiç de fena değildi doğrusu. 


Tam bir keyif için yemeğin üstüne Türk kahvesi olmadan olmaz, kendi yaptıkları lokumlarla ve hoş bir sunumla gözlerimizi de doyuruyor doğrusu. 


Böyle şirin rengarenk detaylara geniş cafenin hemen her yerinde  rastlamak mümkün. 


Bir ara bozan hava korkuttu bizi, kırk yılın başı manzaranın tadını çıkarmak istemişiz neticede. Neyseki aradan dereden çıkarak yüzümüzü güldürdü güneş. Ah unutmadan fiyatlara gelince, buranın turistik bir tesis olduğunu hatırlamakta fayda var. 


8 yorum:

  1. Limon kafe gerçekten çok güzel bir mekan. Blog yazmaya ilk kez Gümüşlük gezimizden sonra başlamıştım. Ama sonra uzun bir ara vermiştim. Çok keyifli bir tatildi. Beni o günlere götürdün. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ne hoş bir başlangıçmış tekrarlarına diyelim o zaman : )

    YanıtlaSil
  3. Gümüslük cok duyudugum bir isim,her sey harika görünüyor,insallah diyelim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bodrum'un güzel yerlerinden. Umarım sit alanı halini de korur, bina yığını haline gelmez burası da : )

      Sil
  4. Bende bu yaz gittim cok memnun kaldim harika bir yer
    Fakat fiyatlar gercekten tutistlik bir yer icin astronomik fakat degdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tatlı yedikten sonra kahve içmek daha ekonomik galiba : )

      Sil
  5. Bu seneki bodrum tatilimizde uğramayı düşünüyoruz
    Yalnız fiyatları kimkleri uygun bulurken kimileri çok pahalı olmuş yok mu bunun ornegi neye göre pahalı ya da uygun insan merak ediyor tabi :)
    Manzara şahane gider gitmez orayı ziyaret etmek istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. menüde yanlış hatırlamıyorsam fiyatlar var herkes kendi kesesine göre bir şeyler ayarlayabilir : )

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...