Dün güneşli bir günle uyanırken akşamüzeri şakır şakır
yağmura yakalandım bir güzel. Dışarı bakmadan çıktığım, dakik olan arkadaşım da
arabasının önüne park edildiği için geç kalınca
tatlı tatlı epey bir ıslandım. Galiba sevdim hafifçe ıslanmayı yoksa evimizin
önünde beklerken bir şemsiye alabilirdim yukarı çıkıp. Akşamsa gerçekten çok
hoş bir gösteri seyrettik. Haftanın kalanı böyle güzel, bereketli geçsin
inşaAllah, en önemlisi sevdiklerimizle ve sağlıkla.
Tavuk Etli ve Pastırmalı Börekler
(Tarif; Lezzet Dergisi Temmuz 2012)
2 dilim pastırma
1 adet patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kırmızıbiber
6 -8 adet milföy hamuru
1 adet parça tavuk göğüs eti
3 dal taze soğan
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı süt
Patates kabuğu soyulduktan sonra küp küp doğranarak
zeytinyağında sotelenir. Yemeklik doğranmış biber ve soğan da eklendikten sonra
çevrilmeye devam edilir. Haşlanmış tavuk eti ve pastırma da didiklenerek tavaya
ilave edildikten sonra baharatlarla tatlandırılır. Önceden çıkarılmış milföylerin
içine karışım paylaştırılır. Hamurun kenarlarına süt sürülür. Kenarlar muska
şeklinde birleştirilir, üstlerine de fırçayla süt sürüldükten sonra önceden
ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilirler.
böreğin iç malzemesi başlı başına harika..
YanıtlaSildeğil mi : )
SilNefis olmuş ellerine sağlık Minecim
YanıtlaSilböyle iç malzemeye kötü olması imkansız, süper görünüyor :) çok iştah açıcı...
YanıtlaSilkesinlikle öyle : )
Sil