8 Nisan 2013 Pazartesi

Tavuk Etli, Pastırmalı Börek



Dün güneşli bir günle uyanırken akşamüzeri şakır şakır yağmura yakalandım bir güzel. Dışarı bakmadan çıktığım, dakik olan arkadaşım da arabasının önüne park edildiği için  geç kalınca tatlı tatlı epey bir ıslandım. Galiba sevdim hafifçe ıslanmayı yoksa evimizin önünde beklerken bir şemsiye alabilirdim yukarı çıkıp. Akşamsa gerçekten çok hoş bir gösteri seyrettik. Haftanın kalanı böyle güzel, bereketli geçsin inşaAllah, en önemlisi sevdiklerimizle ve sağlıkla.


Tavuk Etli ve Pastırmalı Börekler
(Tarif; Lezzet Dergisi Temmuz 2012)

2 dilim pastırma
1 adet patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kırmızıbiber
6 -8 adet milföy hamuru
1 adet parça tavuk göğüs eti
3 dal taze soğan
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı süt

Patates kabuğu soyulduktan sonra küp küp doğranarak zeytinyağında sotelenir. Yemeklik doğranmış biber ve soğan da eklendikten sonra çevrilmeye devam edilir. Haşlanmış tavuk eti ve pastırma da didiklenerek tavaya ilave edildikten sonra baharatlarla tatlandırılır. Önceden çıkarılmış milföylerin içine karışım paylaştırılır. Hamurun kenarlarına süt sürülür. Kenarlar muska şeklinde birleştirilir, üstlerine de fırçayla süt sürüldükten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilirler. 

5 yorum:

  1. böreğin iç malzemesi başlı başına harika..

    YanıtlaSil
  2. Nefis olmuş ellerine sağlık Minecim

    YanıtlaSil
  3. böyle iç malzemeye kötü olması imkansız, süper görünüyor :) çok iştah açıcı...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...