Hava rüzgarlı olsa da nefis bir
güneşle uyanmaya bayılıyorum. Güneşin verdiği enerjiyle mutfağa girince yalnız
bize değil, hastalanmış olan komşularımıza da bir şeyler yapmadan duramadım. Ne zamandır dondurucuda duran karidesler için
ayırdığım bir tarifi de denemeye karar verdim. Karidesleri üşenip çözdürmediğim
için sosla birlikte karıştırıp fırına koydum. Biraz sulandı. Tariftekinden biraz
daha fırında bırakıp çıkardıktan sonra biraz daha zeytinyağı ekledim. Limon ve
maydanozla da karıştırınca nefis oldu doğrusu, ellerime sağlık : )
Fırında Zeytinli Karides
(Tarif; bir ekten kesilmiş sayfa halindeydi)
1 kg orta büyüklükte karides (
kafası olmayacak)
90 gr orta kırmızı biberli yeşil
zeytin
1 diş sarımsak
60 ml zeytinyağı
45 ml limon suyu
½ demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Zeytin, yağ, kabuğu soyulmuş
sarımsak robotta püre haline getirilir. Ayıklanmış, temizlenmiş karideslerle
karıştırılır. Daha önce 250 derecede ısıtılmış fırında, sıcak fırın tepsisinin üzerine konularak 8 dakika
pişirilir. Baharatlar eklenir. Limon suyu dökülüp, kıyılmış maydanozla
karıştırılır. Sıcak ya da soğuk servis edilir.
Canımmmm nefis bir görüntü ellerine sağlık,öpüyorum...
YanıtlaSilTam benlik bir tarif olmuş. Derin dondurucu deniz ürünü dolu değişik tariflere hemen atlıyorum. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilteşekkürler :)
Sil