Yağmurlu bir günde işler güçler, miniklerimden biriyle ders çalışma derken akşamı getirdik işte. Dün hediye için yaptığım bu kekin tadı güzel ama anacığımla bir dahaki sefere biraz portakal suyu eklemeye karar verdik. Birazdan köşeme çekilip kitabımla baş başa kalacağım. Hoş bir akşam olsun, hoş bir yarına gebe olan....
Tarçınlı Çikolatalı Minikler
(Tarif; Lezzet Dergisi Mart 2013)
40 gr un
70 gr tam buğday unu
35 gr toz badem ( fındık
kullandım)
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tutam tuz
3 yemek kaşığı esmer şeker
1 paket vanilya
1 yumurta
3-4 yemek kaşığı süt
60 gr süzme yoğurt ( süt ve süzme
yerine yoğurdun katı kısmını kullandım)
1 paket vanilya
20 gr tereyağ
Üzeri için;
100 gr bitter çikolata
20 mk krema
Toz Antep fıstığı
Yumurta, şeker, süt, yoğurt,
eritilmiş tereyağı iyice çırpılır. Başka bir kapta harmanlanan unlar, vanilya,
tarçın, tuz, kabartma tozu, karbonatla birleştirilir. Düşük ayarda
karıştırılır. Yağlanmış minik kek kalıplarına konur. Ufak kek kalıplarıyla 8-10
civarı çıkıyor. Tam hediyelik. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 7-8
dakika pişirilir. Soğumaya bırakılır. Kırema ısıtılır. Benmari usulü eritilen
çikolatayla karıştırılır. Ve soğuyan keklerin üzerine sürülür. En son toz
fıstık serpilir.
Ellerinize sağlık çok şık görünüyor.Sevgiler:))
YanıtlaSilteşekkür ederim canım
Silharika görünüyor...
YanıtlaSilellerinize sağlık :)
çok teşekkürler
Sileline sağlık minecim sağlıkla kal..
YanıtlaSilsağlık uzun bir süredir en önem verdiğim kelime teşekkür ederim
SilHangi kitap??
YanıtlaSilKolay gele.
Kıskanç anne
Mostari - Gündüz Vassaf severim kitap kıskançlığını : )
Silevet portakallı da güzel olur.ellerinize sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilteşekkürler
Sil