28 Mart 2013 Perşembe

Tarçınlı Çikolatalı Minikler



Yağmurlu bir günde işler güçler, miniklerimden biriyle ders çalışma derken akşamı getirdik işte. Dün hediye için yaptığım bu kekin tadı güzel ama anacığımla bir dahaki sefere biraz portakal suyu eklemeye karar verdik. Birazdan köşeme çekilip kitabımla baş başa kalacağım. Hoş bir akşam olsun, hoş bir yarına gebe olan.... 


Tarçınlı Çikolatalı Minikler
(Tarif; Lezzet Dergisi Mart 2013)


40 gr un
70 gr tam buğday unu
35 gr toz badem ( fındık kullandım)
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tutam tuz
3 yemek kaşığı esmer şeker
1 paket vanilya
1 yumurta
3-4 yemek kaşığı süt
60 gr süzme yoğurt ( süt ve süzme yerine yoğurdun katı kısmını kullandım)
1 paket vanilya
20 gr tereyağ

Üzeri için;
100 gr bitter çikolata
20 mk krema
Toz Antep fıstığı

Yumurta, şeker, süt, yoğurt, eritilmiş tereyağı iyice çırpılır. Başka bir kapta harmanlanan unlar, vanilya, tarçın, tuz, kabartma tozu, karbonatla birleştirilir. Düşük ayarda karıştırılır. Yağlanmış minik kek kalıplarına konur. Ufak kek kalıplarıyla 8-10 civarı çıkıyor. Tam hediyelik. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 7-8 dakika pişirilir. Soğumaya bırakılır. Kırema ısıtılır. Benmari usulü eritilen çikolatayla karıştırılır. Ve soğuyan keklerin üzerine sürülür. En son toz fıstık serpilir.


10 yorum:

  1. Ellerinize sağlık çok şık görünüyor.Sevgiler:))

    YanıtlaSil
  2. harika görünüyor...
    ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık minecim sağlıkla kal..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağlık uzun bir süredir en önem verdiğim kelime teşekkür ederim

      Sil
  4. Hangi kitap??

    Kolay gele.

    Kıskanç anne

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mostari - Gündüz Vassaf severim kitap kıskançlığını : )

      Sil
  5. evet portakallı da güzel olur.ellerinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...