22 Ocak 2013 Salı

Kıymalı Brüksel Lahanası


Brüksel Lahanası lezzetli lezzetli olmasına ve denemelere de çok açık ama az yapmamın nedeni teker teker ayıklamak sanırım. Öyle ki bunca yıllık günlüğümde sadece bir tek tarifi olmuş. Geçenlerde hiç aklımda yokken görüp aldığım bu nefis sebzenin bir tarifini daha ekledim günlüğüme biz çok sevdik ailecek. Bol sebzeli, bol sağlıklı, güzel haberlerle dolu günler dileklerimle...


Kıymalı Brüksel Lahanası 

2-3 kaşık kıyma
2 kaşık sıvıyağ
1 adet soğan
2 adet orta boy havuç
1 diş sarımsak
1 kilo Brüksel lahanası
1 çimdik zencefil
Tuz 
Karabiber

Kıyma küp küp doğranmış soğan, havuçlar ve sarımsakla birlikte iyice çevrilir. Teker teker ayıklanıp, elma sirkeli suda bekletilmiş lahanalar da atılarak çevrilmeye devam edilir. Ocağın altı kısılıp beş dakika kadar kendi suyuyla pişirilir. Daha sonra üzerini geçecek kadar ılık su eklenir. Baharatlar konur, pişmeye bırakılır. 



3 yorum:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...