Dolaptaki karnabaharı fırında
pişirmek istedim bugün. Fırında pişen zeytinyağlı karnabaharın yanına
zencefilli etli bulgur pilavı yaptım. Ortalıktaki karnabahar kokusunu biraz
olsun hafifletmek için de bir kek yapayım dedim. Hem dolaptakiler değerlendi
hem de akşam çayımızın yanına çok yakıştı doğrusu.
Fırında Zeytinyağlı Karnabahar
1 adet orta boy karnabahar
2 adet orta boy havuç
1 adet soğan
2 adet patates
4-5 diş sarımsak
½ su bardağı sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz
Karabiber
2 çimdik kekik
Sunumda
Sarımsaklı Yoğurt
Üzerine limon suyu
Karnabahar parçalara ayrıldıktan
sonra iyice yıkanır. (Hafif haşlamak iyi olur. Ben haşlamıyorum ve çok uzun
sürüyor pişmesi. )Süzüldükten sonra fırın kabına alınır. Üzerine yarım halka
doğranmış soğanlar, ince halkalar halinde doğranmış havuçlar, küp küp doğranmış
patatesler konur. Sarımsaklar rendelenir. Zeytinyağı nar ekşisi ve baharatlarla
karıştırılıp tüm sebzelerin üzerine dökülür ve karıştırılarak sebzelere iyice
yedirilir. Fırın kabına bir fincan su eklendikten sonra üzeri yağlı kağıtla
kapatılır ve önceden ısıtılmış 170 derecelik
fırına verilir. Sebzeler piştikten sonra kağıt açılır. Üzerleri kızartılır,
ılıdıktan sonra limonlanır. Sarımsaklı yoğurtla servis edilir.
Kuru Meyveli, Lorlu, Fındıklı Kek
75 gr tereyağı
1/3 su bardağı sızma zeytinyağı
½ su bardağı toz şeker
½ su bardağı kuru üzüm
3 yumurta
1 çay bardağı süt
1 su bardağı çekilmiş fındık içi
1 su bardağı lor peyniri
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Oda sıcaklığındaki yumurtalar, tereyağı
ve şekerle iyice çırpılır. Süt, zeytinyağı, fındık, lor peyniri, kuru üzüm de
eklendikten sonra çırpılmaya devam edilir. Ayrı bir yerde karıştırılan un,
kabartma tozu, vanilya da eklendikten sonra sıvıyağla yağlanmış fırın kabına
dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirilir.
Kürdan ya da bıçak testiyle konturol edilir.
miiis miiiis ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilteşekkür ederim canım
SilIkiside mis gibi gorunuyor , emeklerine saglik....
YanıtlaSilteşekkür ederim
SilAçıkcası karnıbahardan çok pilav ve kek kısmı ilgimi çekti. :)) Ellerine sağlık.
YanıtlaSiltadına bakın derim, hepimiz çok sevdik :)
SilCanım koku bana kadar geldi ellerine sağlık misss sevgiler...
YanıtlaSilEllerine sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık kokular geliyo buralara...
YanıtlaSilbuyursunlar : )
Silhmm karnabahar değişik bulguru zencefilli tadıyla merak ettim doğrusu keke ise bayıldım:))
YanıtlaSilellerine sağlık
kek nefis oldu pilav da :)
SilKarnibahar lahana cok saglikli sebzelerden birde piseken kokusuna care bulunsa
YanıtlaSilbende firinda yemek yapinca ya kurabiye ya bir kek yaparim yemegin arkasina
Hem hafif hem besleyici olmus elinize saglik
sevgili mine,
YanıtlaSilkarnıbahar'ın kıymalı/ tavuklu/ z.yağlı yemeğini,
yumurtalı kızartmasını,
haşlanmış şekilde salatasını,
fırında tavuklu yemeğini yapıyorum ben de..
tam bir karnabahar delisiyim;)
bunu da denemeliyim!! teşekkürler.
ya yumurtalı kızartmasını yap diyor ablam hep, bir türlü yapmadım
Silsüper besleniyorsun bu arada ellerine sağlık
sevgili mine,
Silyumurtalıya ben de bu kış alıştım, bilmezdim önceden, güzel oluyor gerçekten;)
tarifini denedim dün, müthişti, teşekkürler;)
valla ben tam bi obur olduğumdan sağlıklı besinleri de sağlıksızlar kadar seviyorum, hepsi benim bebeklerim, hiçbirini ayırmıyorum :D
aynen hepsi benim bebeklerim : )
SilYa ne güzel anlatmışsın, eve gidince ne yemek yapacağımı buldum sayende:)
YanıtlaSilafiyet olsun , ellerine sağlık
Sil