Davetimizden kalan iki tarifi eklemek istedim bu akşam. Az söz çok tarif olsun. Güzel bir cuma ve hafta sonu olsun, güzel haberleriyle, olaylarıyla...
Peynirli Mini Milföyler
(Tarif; Lezzet Dergisi – İftara ve
Sahura Özel Pideler ve Börekler Eki)
8 milföy hamuru
200 gr beyaz peynir
¼ demet maydanoz
1 yumurta
Kırmızı pul biber
Üzeri İçin
1 yumurta sarısı
Susam
Milföyler hafif yumuşayınca
unlanmış tezgahın üzerine yayılır. İkiye kesilir. Harmanlanan peynir, yumurta,
incecik doğranmış maydanoz, pul biber milföylerin ortalarına dağıtılarak
hamurlar katlanır. Tepsiye yerleştirilir. Üzerlerine bıçakla çizikler atılır.
Yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarıncaya
kadar pişirilir.
Portakallı, Çikolatalı Minikler
(Tarif; Net 425 g – Gamze Bursa)
2 ¾ su bardağı un
1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
¾ su bardağı damla çikolata
1 su bardağı kırema
60 gr margarin (ya da tereyağı)
2 yumurta
2 çorba kaşığı portakal suyu
Yumurta ve toz şeker iyice çırpılır. Kırema, portakal suyu
ve kabuğu eklenir, karıştırmaya devam edilir. Kalan malzemeler de eklenerek
düşük ayarda karıştırılarak kalıplara paylaştırılır. Önceden ısıtılmış 180
derecelik fırında yarım saat civarı pişirilir. Kürdan testiyle pişip pişmediği
konturol edilir. Fırından alınır. İstenirse üzeri çikolata sosla süslenebilir.
uzmanlar böyle tariflere karın açken bakmanın çok sakıncalı olduğunu söyler:)
YanıtlaSildaha yemek yemedim ne kadar doğru:(
valla çok harika görünüyorlar yorgun olmasam deniycem elinize sağlık:)
benim lezzetlerime de davet ederim: http://adamutfak.blogspot.com/
uzmanlar çok haklı :)
Silçok güzel mamalar hazırlamışsın...
YanıtlaSilhepsi çok güzel görünüyor...
canım ellerine sağlık...
çok teşekkürler : )
Sil