Güzel bir hafta olsun diye başlamak hoşuma gidiyor haftaya. Yapılacakları sıraya diziyorum , yazmak iyi geliyor. Ama en önemlisi bu aralar hayallerimi sıraya diziyorum. Neler yapabilirim, nasıl yapabilirim diye düşününce sanki gerçekleşmişler gibi hoşuma gidiyor. Sağlıklı, talihli, enerjik, verimli bir hafta olması dileklerimle...
Keçi Peynirli, Mısır Unlu ve Ispanaklı Tart
(net 425g – Gamze Bursa)
1 su bardağı sıcak su
1 su bardağı süt
½ su bardağı mısır unu
30 gr tereyağı
½ su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
Tuz
Çekilmiş Karabiber
150 gr kuzu ıspanak
1 adet kırmızı soğan
6 yumurta
½ su bardağı kırema
80 gr keçi peyniri
Su ve süt bir tencerede kaynatılır. Mısır unu telle
karıştırılarak eklenir. Hamur katılaşmaya başlayınca ocağın altı kısılır.
Tereyağı, parmesan, tuz ve karabiber de eklenir. Fırın kabı yağlanır. (20
cm.lik kare kap kullandım) Hamur kalıba dökülür. Ispanaklar irice doğranarak halka şeklinde
doğranmış soğanlarla birlikte hamurun üzerine sırayla konur. Yumurtalar ayrı
bir kasede çatalla çırpılır. Kırema da üzerine dökülür. Karıştırılır, ıspanakların
üzerine yayılır. En üste irice doğranmış keçi peyniri serpilir. Önceden
ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika civarı pişirilir.
malzemeleri okuyunca lezzetli bir tarif olduğunu düşündüm , emeklerine sağlık...
YanıtlaSilçok teşekkürler değişik ve modern bir yorum diye düşündüm
SilYANİ YEMEDEN TAHMİN ETMEK MÜMKÜN GİBİ :)
YanıtlaSilLEZZET PATLAMASI DİYELİM KISACA:)
SEVGİLER
çok teşekkürler : )
Silhayaller gerçek olsun diyelim...
YanıtlaSilherkesin hayalleri gerçek olsa ne hoş değil mi : )
SilMinecim, fotoğraflar, tarifler, anlatımın çok güzel.
YanıtlaSilMısır ununu kullanmayı ben de çok seviyorum.
Ziyaret etmişsin teşekkürler:)
Yeni yılda mutluluk, sağlık ve başarılar dilerim.
işin aslı mısırı ya da mısır ununu kullanmıyorum malum nedenlerden bu seferlik kullandım diyeyim : )
Sil