Dünkü davetimizde beğenilen elmalı mini bar tarifi.
Elmalı Mini Bar
(Tarif; Beyaz Fırın’dan Yeni
Çıkmış Kurabiyeler)
300 gr oda sıcaklığında tereyağı
1+ 1/3 su bardağı pudra şekeri (200 gr)
1 çay kaşığı vanilya
½ çay kaşığı tuz
2 adet yumurta
1 adet yumurta akı (hamurların
üzerine sürülecek)
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz
badem (100 gr)
4 su bardağı + 2 yemek kaşığı un (500
gr)
2 + 1/3 su bardağı file badem (200
gr)
İç malzemesi ;
4 adet elma
1+ ¾ su bardağı ceviz (150 gr)
1 çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağından 1 yemek kaşığı
eksik toz şeker (180 gr)
Tereyağı ve pudra şekeri
çırpılır. Yumurta, tuz,vanilya ilave edilerek birbirine yedirene kadar iyice
çırpılır. Toz badem ve un da ilave
edilerek düşük ayarda karıştırılır. Hamur streç filme sarılarak 1 saat kadar
buzdolabında bekletilir.
Elmalar rendelenir. Yanmaz tavada
toz şekerle çevrilir. Elma pişince üzüm ve ceviz eklenir. Hamur iki parçaya
ayrılır. Tezgah hafif unlandıktan sonra hamur 1cm kalınlığında açılır. 20 ye 20
kabın içerisine yerleştirilir. (Biraz daha büyükçe bir kaba hamuru açmadan
elimle yaydım. ) Üzerine çatalla delikler açılır. Önceden ısıtılmış 165
derecelik fırında 10 dakika pişirdikten sonra oda ısısında soğutulur. Elmalı
harç üzerine yayılır. Hamurun kalan kısmı da 1cm kalınlığında açılarak
diğerinin üzerine yayılır. Yumurta akı sürüldükten sonra file badem serpilir.
İstenilen büyüklükte dilimlenir. 20-25 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra pudra
şekeri serpilir.
.çokkkk hoş olmuş...
YanıtlaSilteşekkürler : )
Silçok güzel görünüyor.ellerine sağlık.
YanıtlaSilteşekkürler : )
SilTam benlik elmalı ellerine sağlık canım sevgiler...
YanıtlaSiltavsiye ederim çok lezzetli oluyor : )
Silmine cim,
YanıtlaSilçok beğendim elmalı minikleri, tarifini senden alıp, ben de yapıcam :)))sevgilerimle...
tavsiye ederim beğeneceksiniz : )
Silharika görünüyorlar ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilherkesin seveceği bir lezzet tavsiye ederim
Sil