15 Aralık 2012 Cumartesi

Elmalı Mini Bar


Dünkü davetimizde beğenilen elmalı mini bar tarifi.



Elmalı Mini Bar
(Tarif; Beyaz Fırın’dan Yeni Çıkmış Kurabiyeler)

300 gr oda sıcaklığında tereyağı  
1+  1/3 su bardağı pudra şekeri  (200 gr)
1 çay kaşığı vanilya
½ çay kaşığı tuz
2 adet yumurta
1 adet yumurta akı (hamurların üzerine sürülecek)
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz badem  (100 gr)
4 su bardağı + 2 yemek kaşığı un (500 gr)
2 + 1/3 su bardağı file badem (200 gr)
İç malzemesi ;
4 adet elma
1+ ¾ su bardağı ceviz (150 gr)
1 çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağından 1 yemek kaşığı eksik toz şeker  (180 gr)

Tereyağı ve pudra şekeri çırpılır. Yumurta, tuz,vanilya ilave edilerek birbirine yedirene kadar iyice çırpılır.  Toz badem ve un da ilave edilerek düşük ayarda karıştırılır. Hamur streç filme sarılarak 1 saat kadar buzdolabında bekletilir.

Elmalar rendelenir. Yanmaz tavada toz şekerle çevrilir. Elma pişince üzüm ve ceviz eklenir. Hamur iki parçaya ayrılır. Tezgah hafif unlandıktan sonra hamur 1cm kalınlığında açılır. 20 ye 20 kabın içerisine yerleştirilir. (Biraz daha büyükçe bir kaba hamuru açmadan elimle yaydım. ) Üzerine çatalla delikler açılır. Önceden ısıtılmış 165 derecelik fırında 10 dakika pişirdikten sonra oda ısısında soğutulur. Elmalı harç üzerine yayılır. Hamurun kalan kısmı da 1cm kalınlığında açılarak diğerinin üzerine yayılır. Yumurta akı sürüldükten sonra file badem serpilir. İstenilen büyüklükte dilimlenir. 20-25 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpilir. 

10 yorum:

  1. çok güzel görünüyor.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Tam benlik elmalı ellerine sağlık canım sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. mine cim,
    çok beğendim elmalı minikleri, tarifini senden alıp, ben de yapıcam :)))sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. harika görünüyorlar ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. herkesin seveceği bir lezzet tavsiye ederim

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...