21 Kasım 2012 Çarşamba

Kıymalı Kara Lahana


Evde her gün sebze pişirmeye gayret etsem de bazen kolaylıklar nedeniyle yinelemeler oluyor. Anacığım pek sesini çıkarmasa da dışarıda yediğimizde neler  yediğine dikkat ederek, aynısını evde pişirmeye gayret etmeye başladım. Geçenlerde kara lahana kavurması sipariş verince gerçekten şaşırdım. Doğrusu ben de ne zamandır pişirmiyordum kara lahanayı, hele kavurmayı pek tercih etmiyorum, kızartma gibi. Ama istiyormuş demek diye bir bağ alıp pişirdim bugün, tam olarak kavurma gibi değil ama bolca çevirerek benzerini yapmış oldum. İsteğine göre pirinç de ekledim.


Kıymalı Kara Lahana

3 çorba kaşığı kıyma
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet orta boy kuru soğan
1 adet sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 orta boy havuç
1 bağ kara lahana
1 çorba kaşığı pirinç

Kıyma, minik minik küpler halinde doğranmış soğan, ufak doğranmış sarımsak sıvıyağla birlikte tencereye alınır. İyice çevrilirken ufak küpler halinde doğranmış havuçlar da eklenir. Çevrilmeye devam edilir. Salçalar eklenir. Yıkanmış kara lahanalar doğranarak tencereye eklenir. Çevrilmeye devam edilir. Kapak kapatılarak az ateşte kendi suyuyla bir süre pişmeye bırakılır. 5-10 dakika sonra ılık su eklenir. Lahanaların pişmesine yakın pirinç de ilave edildikten sonra pirinçler piştiğinde altı kapatılır.

8 yorum:

  1. afiyet bal olsun ona. sizin de elinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık ben buğday ile yapıyorum çok güzel oluyor
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bulgur bizim alternatif ama buğdayı hiç denememiştim önceden suya koymak gerekir değil mi

      Sil
  3. Bizim burda da kara lahana yemeği meşhurdur.
    Ve severiz,ellerine sağlık canım:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. karadenizin en önemlilerinden tabii ki samsunda da öyle ama nedense atlamışım bir süre demek ki istedi bizim başımızın tacı : )

      Sil
  4. Hımm ama zarralımıki kavurma:)Ama çok lezzetli oluyorki Minecim annen haklı:))Ellerine sağlık

    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya ne bileyim buharda pişirmenin yerini tutmaz tabii hiç biri de hani haşlayarak daha iyi yapıyoruz gibi geliyor ama arada yapıyorum işte baksana istiyorlar ev ahalisi : ) teşekkürler

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...