2 Kasım 2012 Cuma

Bir Tarif İki Sunum



Kereviz ve pırasayı kolay piştikleri, denemelere elverişli oldukları için ayrı seviyorum.İşte tam mevsimi  pişirmenin diyerek ikisini karıştırdım. Fotoğraf için minik güveç kabına koyunca da neden fırına da vermiyorum deyip üzerine kaşar rendeledim ve fırınladım. Biz beğendik, bakalım ablam ne diyecek akşama. Bu tip pıratik değişiklikleri tüm ev hanımları yapar. Böylece yemek biraz daha şık ve havalı mı oluyor? Bilmem... : ) 

Etli Pırasalı Kereviz 

200- 300 gr kuşbaşı et
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet orta boy soğan
1 adet havuç
2-3 sap pırasa
2 adet kereviz
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çimdik kimyon
2 çimdik pul biber
1/2 limon suyu
Tuz
Kaşar peyniri rendesi 

Et yağda altı çok kısık olarak hiç su koymadan (kendi suyuyla) pişirilir. Pişmesine yakın küp küp doğranmış havuçlar ve soğanlar eklenir. İyice çevrilir. Halka halka doğranmış pırasalar, salçalar tencereye konur. Kerevizler de doğranıp tencereye ilave edildikten sonra limon suyu da dökülür. Baharatlar da konduktan sonra ılık su eklenir ve pişmeye bırakılır. 


İsteğe göre güveç kaplarına paylaştırılır. Üzerlerine kaşar rendesi serpilir. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilip, servis edilir. 

16 yorum:

  1. Ellerinize sağlık çok nefis görünüyor.Güveçte ayrı bir asillik vermiş.

    YanıtlaSil
  2. Bu tarif tam benlık olmuş ben fırınlanmış halini tercih ederim yemekler fırının kokusunu alınca bir başka güzel oluyorlar.

    YanıtlaSil
  3. çok hoş görünüyor ellerinize sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Çok çok güzell ellerinize sağlık. Afiyetler olsun. Ablanızda beğenmiştir mutlaka.

    YanıtlaSil
  5. Balık ve güveç takıntımdan dolayı görünce hemen okudum. Üstelik kereviz ve pıarsayı da çok severim. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi fikir balıkla da olur ne güzel olur hem de teşekkürler

      Sil
  6. ellerine sağlık nefis gözüküyor, ben de pırasa ve kereviz birlikteliğine bayılıyorum :))

    YanıtlaSil
  7. Güveçteki herşey pek bir lezzetlidir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ya görüntüsü bile yetiyor galiba : )

      Sil
  8. kereviz sevmediğimden yerine patatesle denenebilir

    esra betül

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...