Kereviz ve pırasayı kolay piştikleri, denemelere elverişli oldukları için ayrı seviyorum.İşte tam mevsimi pişirmenin diyerek ikisini karıştırdım. Fotoğraf için minik güveç kabına koyunca da neden fırına da vermiyorum deyip üzerine kaşar rendeledim ve fırınladım. Biz beğendik, bakalım ablam ne diyecek akşama. Bu tip pıratik değişiklikleri tüm ev hanımları yapar. Böylece yemek biraz daha şık ve havalı mı oluyor? Bilmem... : )
Etli Pırasalı Kereviz
200- 300 gr kuşbaşı et
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet orta boy soğan
1 adet havuç
2-3 sap pırasa
2 adet kereviz
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çimdik kimyon
2 çimdik pul biber
1/2 limon suyu
Tuz
Kaşar peyniri rendesi
Et yağda altı çok kısık olarak hiç su koymadan (kendi suyuyla) pişirilir. Pişmesine yakın küp küp doğranmış havuçlar ve soğanlar eklenir. İyice çevrilir. Halka halka doğranmış pırasalar, salçalar tencereye konur. Kerevizler de doğranıp tencereye ilave edildikten sonra limon suyu da dökülür. Baharatlar da konduktan sonra ılık su eklenir ve pişmeye bırakılır.
İsteğe göre güveç kaplarına paylaştırılır. Üzerlerine kaşar rendesi serpilir. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilip, servis edilir.
Ellerinize sağlık çok nefis görünüyor.Güveçte ayrı bir asillik vermiş.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim
SilBu tarif tam benlık olmuş ben fırınlanmış halini tercih ederim yemekler fırının kokusunu alınca bir başka güzel oluyorlar.
YanıtlaSilevet ya biz de çok sevdik
Silçok hoş görünüyor ellerinize sağlık sevgiler.
YanıtlaSilteşekkür ederim
SilÇok çok güzell ellerinize sağlık. Afiyetler olsun. Ablanızda beğenmiştir mutlaka.
YanıtlaSilbeğendi çok şükür : )
SilBalık ve güveç takıntımdan dolayı görünce hemen okudum. Üstelik kereviz ve pıarsayı da çok severim. Elinize sağlık.
YanıtlaSiliyi fikir balıkla da olur ne güzel olur hem de teşekkürler
Silellerine sağlık nefis gözüküyor, ben de pırasa ve kereviz birlikteliğine bayılıyorum :))
YanıtlaSilikisi de pek uyumlu maşallah : )
SilGüveçteki herşey pek bir lezzetlidir :)
YanıtlaSilevet ya görüntüsü bile yetiyor galiba : )
Silkereviz sevmediğimden yerine patatesle denenebilir
YanıtlaSilesra betül
kerevize şans vermek lazım derim : )
Sil