Milföyde Patlıcanlı Börek
200-300 gr kuşbaşı et
3 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
2- 3 kaşık sıvıyağ
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çimdik kimyon
1 çimdik pul biber
Tuz
Tereyağlı milföy
2 yumurta sarısı
Çörek otu
Minik doğranmış kuşbaşı etler yağda ve altı çok kısık ateşte kendi suyuyla pişmeye bırakılır. Takip edilerek arada çevrilir. Pişmesine yakın küp küp doğranmış soğan eklenir. Yumuşayıncaya kadar çevrilir. Ve sonuna doğru gerekiyorsa çok az su eklenir, çoğu zaman gerekmiyor. Patlıcanlar alacalı ( çizgi çizgi) soyularak dörde bölünür. 15 dakika tuzlu suda bırakılır. Yıkanır, sıkılır ve küp küp doğranarak karışıma eklenir. Baharatlar, salça eklenir. İyice çevrilir. Tüm karışım kavrulur. Patlıcanlar ufak olduğu için çabuk pişiyor, pişmezse biraz su eklenir. Ateş kapatılır. Karışım ılıdıktan sonra dolaptan çıkartılıp 10-15 dakika bekletilen milföylere ister bohça şeklinde ister üçgen şekilde sarılır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Mercimekli Börek
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
Tuz
Tuz
2-3 çimdik haşhaş - isteğe göre, sevgili komşumuz haşhaşla yapar ve çok severdik -
Hazır yufka
Yumurta sarısı
Küp küp doğranan soğan yağda iyice çevrilir. Suda bekletilmiş, haşlanmış mercimekler de eklendikten sonra biraz daha çevrilir. Yufka yayılır. Su ve sıvıyağ karışımı fırçayla sürülür. Üzerine diğer yufka da konur, tekrar karışımda sürülerek haşhaş serpilir. Yufkalar sekize bölünür. Geniş kısımlarına mercimekli karışımdan konularak sigara böreği gibi sarılır. İyice yıkanmış fırın tepsisine dizilen böreklere yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
Mine hanım..börek nefis görünüyor
YanıtlaSilellerinize sağlık..sevgiler
teşekkürler : )
SilMine çok fena canım çekti çokta güzel anlatmışsın ellerine sağlık
YanıtlaSilteşekkürler : )
SilNe severim mercimekli böreği.
YanıtlaSilSana bir sır, eğer ''poy'' koyarak yaparsan daha süper oluyor.
Bilgili anne Çiğdem
hııım şimdi poy ne ki diyeceğim : )
Silben patlıcan+kıyma ikilisiyle yapıyordum böyle etlide deneyeyim
YanıtlaSilellerie sağlık çok güzel görünüyor
tavsiye ederim yumuşacık çok hoş oluyor kıymalıyı da yapıyorum üzerine biraz da kaşar ve patates yani hangisi varsa artık : )
Silteşekkürler
ellerine saglık.börek yapmaya da yemeyede bayılıyorum.
YanıtlaSilöfff ya sorma sonra da gelsin neyse o kısmını açmayayım : )P
SilOff mine açım ben ya:))
YanıtlaSilhemen yolluyorum :)
SilBÖREĞE KİM HAYIR DİYEBİLİR Kİ HELE DE FIRINDAN YENİ ÇIKMIŞ SICACIK İSE OF Kİ NE OF
YanıtlaSilya işin komiği ben soğuk olanına da bayılıyorum hatta daha çok seviyorum galiba ters insanım ya : )
Silsevgili mine,
YanıtlaSilmercimekli böreğin hastasıyım ben!
aklıma geldi, yapayım;)
tamam sen yap çay da benden karşılıklı yiyelim : )
Silminecim patlıcanlı böreğe bayılırım bir de etliyse:))eline sağlık
YanıtlaSil*yorumların altındaki*yanıtla*nasıl ve nereden ekleniyor?yardımcı olurmusun?
googlecromu ekleyince çıktı bu galiba tam olarak ben de anlamıyorum kendiliğinden oldu yani : )
SilEllerine sağlık Mine'cim patlıcanlı börek en sevdiğim börektir.
YanıtlaSilteşekkürler canım
Silteşekkür ederim
YanıtlaSilçayın yanına giden en leziz seçeneklerden biri kesinlikle börek :)
YanıtlaSilcok hos olmusa benziyor
YanıtlaSilellerine saglik
:-)
teşekkürler
Sil