2 Mayıs 2012 Çarşamba

Taze Baklalı Kek


Bakla evinde parkinson hastası olanlar için bulunmaz bir nimet. Taze baklanın da tam zamanı olduğu için evdekileri sıkmadan yapmak istiyorum her şeklini. Dikkatli olmalı bir yandan ilaç da kullanılıyorsa zehirlenme sebebi olabiliyormuş, parkinson hastaları için tabii. Taze baklaları dondururken nedense içime sinmedi. O nedenle az dondurdum. Öte yandan dondurucu kılavuzunda kereviz bile olduğuna göre un ve limonlu suda bekletilip şoklanan baklalar neden olmasın dedim. Bahar doğal nimetleriyle,  keyifle, sağlıkla geçsin inşaAllah... 


Taze Baklalı Kek

3 yumurta
1 su bardağı ufacık doğranmış taze bakla
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı keçi peyniri
1 su bardağı zeytinyağı 
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı un 
1 demet dereotu

Üzeri için 
Çörekotu

Baklalar ayıklanır. Ayıklanırken kararmamaları için limonlu unlu suya atılır. Ufacık doğranır. Bir iki kaşık yağda 5-6 dakika çevrilir. Yumurtalar çırpılır. Un hariç diğer malzemeler de eklenerek çırpılmaya devam edilir. Un da konulduktan sonra düşük ayarda karıştırılır. Kavrulmaya yakın olan baklalar da eklendikten sonra karışım  fırın kabına dökülür. İstenirse üzerine çörekotu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derecede kızarıncaya kadar pişirilir. 

28 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık baklalı hiç denememiştim sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Taze baklayı hele yoğurt ta varsa yanında çok severim.Ama böyle kekte kullanım şeklini ilk kez görüyorum..Eminim nefis bir lezzet olmuştur ama:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. taze bakla zamanı ya ne yapsam diye düşüneduruyorum sürekli : )

      Sil
  3. Baklanın parkinsona iyi geldiğini duymamıştım. Çok severim baklayı. Ama 2 yıldır yemeye çekiniyorum. Çünkü 2010 yılında bakladan zehirlenmiştim. Hem de üç kişi birden ailece zehirlenmiştik =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa nedenki içtiğiniz bir ilaç diyeceğim ama 3 kişi birden zehirlenmişsiniz biz de azar azar sıklıkla yenmeye çalışılan bir sebze en azından mevsiminde ama evdekileri sıkmamak gerekiyor : )
      evde parkinson hastası olunca araştırıp öğreniyor insan ...

      Sil
    2. Allah şifa versin Minecim, sana ve tüm hastalara. Biz ilaç içerek yememiştik. Ben çok severim baklayı. Ama o hadiseyi yaşayınca öğrendim ki bakla bazı bünyelerde zehirlenmeye sebep oluyormuş. Bu yaşıma kadar hiç olmadı, o yıl oldu işte. Şimdi yemeye korkuyorum =)

      Sil
    3. aman boşver baklayı da yeme o zaman : )

      Sil
  4. Hayatım İnternette bir araştırma yaptım. Kabak için şöyle diyor; TAZE YEŞİL KABAK: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat - Mart
    Çok şaşırdım. Ben hep Yaz sebzesi olarak bilirdim ki Kabak ı.

    Astonished anne Çiğdem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya çok komik annem de bana söylediğinde hadi canım demiştim ama yeşil kabağın mevsimi öyleymiş dergide yazıyordu : )

      Sil
  5. Ellerinize saglik goruntu guzel ama tadini hic bir sekilde tahmin edemiyorum cunku ben hic bakla yemedim ha yokmuyduda yemedin derseniz var ama ben yemiyorum.nedeni yok sadece on yargi galiba...

    insallah bir gun bende yerim bakla:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. belki de ama bol dereotuyla yemeye başlamak için güzel bir tarif bence tavsiye ederim gene de herkesin ağız tadı farklı tabii bu kadar şifalı bir sebzeyi biran önce tavsiye ederim : )

      Sil
  6. Baklayı bizde çok olmasada tüketiyoruz ama hiç bu halını denemedim.Ellerıne saglık görünüş çok güzel.Blogumda ödülün var alırsan çok sevırım.

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık.
    Parkinson olayını bilmiyordum. İlginç.
    Bizde de çok sık yeniyor bu ara.
    Bezelyeler de denenmeli ama.

    Bezelyeci anne Çiğdem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bezelye herkesin sevgilisi : ) bizde başlıyor bu hafta

      Sil
  8. eşimin annesi baklayı pek sever,denemeliyim en kısa zamanda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tavsiye ederim gene de herkesin ağız tadı farklı derim : )

      Sil
  9. baklalıyı ilk defa duydum arkadaşım ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. baklayı bir türlü sevemedim. tarifi denersem belki bu sayede yemiş olurum. ayrıca bende ödülünüz var haberiniz olsun sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya ödüllere gidemedim özür misafirim geliyor haftasonuna ona hazırlık birazdan bakmaya çalışacağım çok teşekkürler

      Sil
    2. hiiiç sorun değil keyfinize bakın

      Sil
    3. öyle teşekkür yazısına falan da gerek yok yazıda yazmayı unutmuşum :)

      Sil
  11. Baklayı çok severim ama bu şekilde hiç bilmiyordum ve çok beğendim mutlaka yapacağım ellerine sağlık Minecim.

    YanıtlaSil
  12. olsaydı şimdi yanında da cacık mmmhh yakışrdı heralde..ellerine sağlık..aç karnına blog gezmek çok sakıncalıymış çok:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. neden olmasın : ) teşekkürler

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...