9 Nisan 2012 Pazartesi

İşte Öyle Bir Şey


Bir mayın patlar, sanki içinde bir yerlerde, kapatır gözlerini o gümbürtüyü dinlersin canın yanarak. Bir şey demeye varmaz dilin. Öylece kalakalırsın. 

Kelli felli bir köprü yıkılıverir, bakakalırsın. Hani görmüşsündür metrelerce yükselen sulara yıllarca dayanabilen eğreti ağaç - çelik köprüleri. 

Bir kadın kapatır gözlerini ebediyen, için ezilir. Ama daha çok erken dersin yaptıklarını, yapacaklarını o tatlı halini aklına getirerek. Bilirsin her ölümün nasıl da erken olduğunu... Nur içinde yatsın demekten başka yapacak bir şey olmadığını.

Çocuğuna hasret bir kadın için seviniverirsin bir haberle. Çığlık atarsın mutlulukla. Her şey yoluna girecek kucaklayacak çocuğunu diye, gözlerin dolar yeniden. İçindeki umut  filizlenir bir anda. 


Arapsaçlı Patates

1 adet soğan
2 -3 çorba kaşığı sıvıyağ
250 gr kuşbaşı et
4-5 adet patates
1 sarımsak , 1 çorba kaşığı domates salçası
10 sap arapsaçı, 1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz

Tencereye yağ konur. Etler çok kısık ateşte su konmadan kavrulur. Küp küp doğranmış soğan ve  sarımsak eklenir. Çevrilerek kavrulmaya devam edilir. Kabukları soyularak büyükçe küpler halinde doğranan patates de tencereye eklendikten sonra susuz olarak beş dakika pişirilir. Üzerine elma sirkesinde bekletilerek yıkanmış ince doğranmış arapsaçları da konularak biraz daha çevrilir. Üzerini geçecek kadar su konularak pişirilir.

16 yorum:

  1. Canım bence harika bir şey sabah sabah canım çekti ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlk, en sevdiğim otlardan biridir. Bodrum'da yaşarken her hafta alır, olur olmaz her yemeğe koyardım. Sırf arapçanından zeytinyağlı yemeği de çok güzel oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. onu yapmaya henüz cesaret edemedim azar azar alışıyoruz : )

      Sil
  3. Bilmediğim ne kadar çok ot varmış.

    YanıtlaSil
  4. harika görünüyor
    güzel yorumunuz için teşekkürler=)

    YanıtlaSil
  5. Canım ben hediyeni yeni yollaya bileceğim nasip olmadı bir türlü seninkiler için teşekkür ederim kullanmaya başladım bile.

    Kesene bereket çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. Bir mayın patlar, şaşar kalırım niye? Hala anlayamamış olmanın saflığıyla.

    Bir köprü yıkılıverir, ben birleştiremem artık, anca ayırırım sizleri dercesine. Yine şaşarım, niye duymamışız bize çığlık çığlığa kendini anlatmaya çalışırken.

    Bir kadın gider, her ölüm gibi erkendir gidişi. Şaşar kalırım ben o kadar mı bağlanmışım ona? Nasıl bağlanılmaz ki aşkı öyle güzel anlatan öyle güzel yaşayan kadına.

    Bir tarif görürüm, şaşırmam. Mine'dendir, sıcacıktır, tattır...
    Hele bir de arap saçı vardır içinde, sadece koklasam bile yeter.

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canım , yazı da gerçekten çok etkiledi beni =(

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...