21 Mart 2012 Çarşamba

Safranlı Kurabiye



Safran zaman zaman kullansam da daha sık kullanmam gerektiğini düşündüğüm bir baharat. Üstelik zerdeçalla birlikte şifa deposu. Hafta sonu yapılan kurabiyelerden biri olan bu kurabiye de severek yendi, hediye olarak götürüldü. Tadı nefis olsa da sıvıyağ ile de yapmayı deneyeceğim. Haftanın ortasına geldik bile bugün hummalı temizlik günü. Hadi herkese kolay gele diyelim.


Safranlı Kurabiye
(tarif; Sofra Dergisi Mart2012 )
1 tutam safran
1 çay bardağı kırema
250 gr oda sıcaklığında tereyağı
Bir tutam tuz
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı hindistancevizi
1 su bardağı dövülmüş badem
2 paket kabartma tozu
yeteri kadar un
üzeri için ; bir tutam safran
Safran kıremanın içine katılır ve 15 dakika bekletilir. Tereyağı, tuz, pudraşekeri yoğurma kabında iyice yoğrulur. Kırema, hindistancevizi, badem, kabartma tozu da eklenerek kulak memesi yani ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edilir. Hamur azar azar eklenirse daha iyi olur. Üzeri nemli bir bezle örtülerek 15 dakika dinlendirilir. Hamur merdane yardımıyla açılır. Kalıpla istenilen şekiller çıkarılır. Üzerlerine safran serpilerek önceden ısıtılan 180 derecelik fırında pişirilir. 

17 yorum:

  1. lezzeti resimden belli canım.harika görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık kurbişler harika görünü
    yor sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. benim evimde hiç bulunmaz safran, zerdeçal. evimdeki baharatları çeşitlendirmem lazım artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tavsiye ederim gerçi bizde var da ne oluyor :) hakkımı yemeyeyim arada sırada kullanıyorum

      Sil
  4. Adaşım ellerine sağlık bende zencefil, zerdeçal ve safran üçlüsünü çok seviyorum afiyet şifa olsun yiyenlere sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. başarılı bir etkinlik dileklerimle

    YanıtlaSil
  6. safranın, sakızın, mahlepin ve tahinin olduğu herşeye sevdalıyım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah bizde de mahlep çok kullanılanlar arasında nefis hepsi de

      Sil
  7. çok lezzetli bir tariif olmuş, yaz yaklaşıyor ama yinede denemeliiii:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. denemeli denemeli biran önce belki biraz da sıvıyağ eklemeli katı yağı azaltıp : )

      Sil
  8. Kurabiyeler nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Çok haklısın safranı daha sık kullanmak lazım. Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...