21 Mart 2012 Çarşamba

Safranlı Kurabiye



Safran zaman zaman kullansam da daha sık kullanmam gerektiğini düşündüğüm bir baharat. Üstelik zerdeçalla birlikte şifa deposu. Hafta sonu yapılan kurabiyelerden biri olan bu kurabiye de severek yendi, hediye olarak götürüldü. Tadı nefis olsa da sıvıyağ ile de yapmayı deneyeceğim. Haftanın ortasına geldik bile bugün hummalı temizlik günü. Hadi herkese kolay gele diyelim.


Safranlı Kurabiye
(tarif; Sofra Dergisi Mart2012 )
1 tutam safran
1 çay bardağı kırema
250 gr oda sıcaklığında tereyağı
Bir tutam tuz
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı hindistancevizi
1 su bardağı dövülmüş badem
2 paket kabartma tozu
yeteri kadar un
üzeri için ; bir tutam safran
Safran kıremanın içine katılır ve 15 dakika bekletilir. Tereyağı, tuz, pudraşekeri yoğurma kabında iyice yoğrulur. Kırema, hindistancevizi, badem, kabartma tozu da eklenerek kulak memesi yani ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edilir. Hamur azar azar eklenirse daha iyi olur. Üzeri nemli bir bezle örtülerek 15 dakika dinlendirilir. Hamur merdane yardımıyla açılır. Kalıpla istenilen şekiller çıkarılır. Üzerlerine safran serpilerek önceden ısıtılan 180 derecelik fırında pişirilir. 

18 yorum:

  1. lezzeti resimden belli canım.harika görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık kurbişler harika görünü
    yor sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. benim evimde hiç bulunmaz safran, zerdeçal. evimdeki baharatları çeşitlendirmem lazım artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tavsiye ederim gerçi bizde var da ne oluyor :) hakkımı yemeyeyim arada sırada kullanıyorum

      Sil
  4. Adaşım ellerine sağlık bende zencefil, zerdeçal ve safran üçlüsünü çok seviyorum afiyet şifa olsun yiyenlere sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Merhaba arkadaşlar;
    Hepinizin malumu olduğu üzere, oldukça farklı ve zengin bir yemek
    kültürüne sahibiz Ülke olarak.
    Zaman zaman çeşitli programlarda ve etkinliklerde daha önce hiç
    duymadığımız tatmadığımız lezzetlerle karşılaşıp şaşırıyoruz ve
    çoğunlukla bizde yapmaya çalışıyoruz,
    Bende düşümdümki "Yöresel Lezzetler Etkinliği" düzenleyip bloglar
    arasında değişik kültürlere,farklı bölgelere ait
    yemek,çorba,tatlı,hamur işi gibi bir çok çeşitli yöresel yemeği
    elimizden geldiği kadar bir araya toplayalım istedim...Tabi siz
    değerli arkadaşlarımın sayesinde...

    "Yöresel Lezzetler Etkinliği"mize 22 Mart-12 Mayıs Tarihleri arasında

    ben http://safiyeile.blogspot.com blogumda ev sahibeliği
    yapacağım,göndereceğiniz güzel tarifleri
    beklerim,tariflerinize "Yöresel Lezzetler Etkinliği" için Safiye'ye
    gönderiyorum diye linkimle birlikte not düşüp,tarifinizede hangi
    yöreye ait olduğunu yazıp,
    bana haber verirseniz
    tariflerinizi severek yayınlayacağım.
    Blogu olmayan fakat tarif göndermek isteyen arkadaşlarımızda tariflerini,
    fotoğrafını ve yapılış şeklini yazarak

    safiye.serbest@hotmail.com adresime mail atarak etkinliğimize katılabilirler...

    Etkinliğimize herkes davetlidir,istediğiniz kadar yöresel lezzetle
    katılabilirsiniz...
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. başarılı bir etkinlik dileklerimle

      Sil
  6. safranın, sakızın, mahlepin ve tahinin olduğu herşeye sevdalıyım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah bizde de mahlep çok kullanılanlar arasında nefis hepsi de

      Sil
  7. çok lezzetli bir tariif olmuş, yaz yaklaşıyor ama yinede denemeliiii:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. denemeli denemeli biran önce belki biraz da sıvıyağ eklemeli katı yağı azaltıp : )

      Sil
  8. Kurabiyeler nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Çok haklısın safranı daha sık kullanmak lazım. Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...