Safran zaman zaman kullansam da
daha sık kullanmam gerektiğini düşündüğüm bir baharat. Üstelik zerdeçalla
birlikte şifa deposu. Hafta sonu yapılan kurabiyelerden biri olan bu kurabiye
de severek yendi, hediye olarak götürüldü. Tadı nefis olsa da sıvıyağ ile de
yapmayı deneyeceğim. Haftanın ortasına geldik bile bugün hummalı temizlik günü. Hadi herkese kolay gele diyelim.
Safranlı Kurabiye
(tarif; Sofra Dergisi Mart2012 )
1 tutam safran
1 çay bardağı kırema
250 gr oda sıcaklığında tereyağı
Bir tutam tuz
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı hindistancevizi
1 su bardağı dövülmüş badem
2 paket kabartma tozu
yeteri kadar un
üzeri için ; bir tutam safran
Safran kıremanın içine katılır ve
15 dakika bekletilir. Tereyağı, tuz, pudraşekeri yoğurma kabında iyice
yoğrulur. Kırema, hindistancevizi, badem, kabartma tozu da eklenerek kulak
memesi yani ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edilir. Hamur azar azar
eklenirse daha iyi olur. Üzeri nemli bir bezle örtülerek 15 dakika
dinlendirilir. Hamur merdane yardımıyla açılır. Kalıpla istenilen şekiller
çıkarılır. Üzerlerine safran serpilerek önceden ısıtılan 180 derecelik fırında pişirilir.
lezzeti resimden belli canım.harika görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilteşekkürler : )
SilCanım ellerine sağlık kurbişler harika görünü
YanıtlaSilyor sevgiler.
teşekkür ederim
Silbenim evimde hiç bulunmaz safran, zerdeçal. evimdeki baharatları çeşitlendirmem lazım artık.
YanıtlaSiltavsiye ederim gerçi bizde var da ne oluyor :) hakkımı yemeyeyim arada sırada kullanıyorum
SilAdaşım ellerine sağlık bende zencefil, zerdeçal ve safran üçlüsünü çok seviyorum afiyet şifa olsun yiyenlere sevgiler...
YanıtlaSilteşekkürler, amin
Silbaşarılı bir etkinlik dileklerimle
YanıtlaSilsafranın, sakızın, mahlepin ve tahinin olduğu herşeye sevdalıyım:)
YanıtlaSilah bizde de mahlep çok kullanılanlar arasında nefis hepsi de
Silçok lezzetli bir tariif olmuş, yaz yaklaşıyor ama yinede denemeliiii:)
YanıtlaSildenemeli denemeli biran önce belki biraz da sıvıyağ eklemeli katı yağı azaltıp : )
SilKurabiyeler nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilteşekkürler canım
YanıtlaSilÇok haklısın safranı daha sık kullanmak lazım. Ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilteşekkürler: )
Sil