Dün içtiğimiz çorbayı çok sevdim. Benzerini yapmak için kolları sıvadım bugün. Bizim için biraz yağlı olsa da arada neden olmasın hele de davet sofralarına çok yakışacak bir çorba. Tabii ki evdeki herkes bayıldı. Cumamız mübarek olsun. Haftasonu güzelliklerle gelsin, mutlulukla geçsin inşaAllah.
Safranlı Çorba
(tarif; Sofra Dergisi Mart 2012)
Bir tutam safran
6 su bardağı su
1 adet tavuk göğsü
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 çay bardağı kırema
200 gr mantar
tuz, karabiber
Safran bir su bardağı ılık suda 15 dakika bekletilir.Tavuk göğsü 4 su bardağı su ile 10 dakika haşlanır. Tavuk didiklenir. Tereyağı tencereye alınır un hafif pembeleşinceye kadar çevrilir. Soğuyan tavuk suyuna kırema ve süt eklendikten sonra sürekli karıştırılarak tencereye dökülür. Safranlı 1 bardak su, kırema, doğranmış mantarlar, didiklenmiş tavuk eti tencereye eklendikten sonra 10 dakika haşlanır. Tuz atıldıktan sonra bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.
Tam benlik br çorba olmuş hemen deneyeceğim ellerine sağlık Minecim.
YanıtlaSilafiyet olsun şimdiden güzel bir haftasonu dileklerimle...
Silhiç denemediğim bir lezzet..ellerine sağlık.afiyetler olsun...
YanıtlaSilbenim de bir yerlerde içtiğim ama evde yapmadığım bir lezzetti arada yapacağım ama artık : )
Silsafran deyınce artık sen gelıyosun aklıma :)
YanıtlaSil:) evde açılmış paket olunca değerlendireyim diyorum özellikle sonra tazeliğini kaybediyor ya hani
Silçok güzel görünüyor ,safranı zaten severim denemek lazım,eline sağlık..
YanıtlaSiltavsiye ederim hele de övgüler almak istediğin bir zaman mutlaka dene derim : )
SilCanım tam şifa çorbası ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSil:) teşekkürler
Siltavuk,mantar,safran hımmm nefiss
YanıtlaSilellerine sağlık
kesinlikle nefis tavsiye ederim : )
Sileline sağlık olsun canım
YanıtlaSilsunum harika
teşekkürler...
SilKasene bayıldım,çorba da eminim çok lezzetlidir!
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,hayırlı cumalar ,sevgiler:)
biz de çok seviyoruz o kaseleri teşekkürler : )
YanıtlaSil