29 Aralık 2011 Perşembe

Şık ve Lezzetli Bir Salata...

Yılbaşı için salatalara bakınırken epeydir pişirmediğim brüksel lahanasını bademle harmanlayan bu tarifi görünce hoşuma gitti. Benim duyarlılığım olduğu için eve de almıyordum itiraf ediyorum. Ama bu kadar kolay ve lezzetli bir tariften ailemi mahrum etmeyeyim dedim. (Tabii bana kolay gelmesini hesaba katmıyorum : ) ) Sabah yaptım, ablama öğlen yemeğine katık ettim bile.

Güzel bir cuma olsun bugün, yeni bir yılın arifesinde sağlıkla, mutlulukla, sevgiyle kucakladığımız. Hayırlı cumalar herkese.


Bademli Brüksel Lahanası
(Tarif; Lezzet Dergisi Ocak 2012)

600 gr brüksel lahanası
3 diş sarımsak
150 gr soyulmuş badem
2 yemek kaşığı kuru üzüm
2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Taze çekilmiş karabiber

Lahanalar sirkeli suda bekletilerek yıkanır, dış kabukları soyulur. Sarımsaklar ufak ufak doğranır. 1 yemek kaşığı limon rendesi hariç tüm malzemeler fırın kabına konur ve harmanlanır. Genelde yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyup üzerini bohça gibi kapatıyorum. Öncede ısıtılmış 200 derecelik fırında yiyecek piştikten sonra kağıdı açıp malzemelerin kızarmasını sağlıyorum. Hep sağlıklı hem lezzetli oluyor. Servis ederken üzerine kalan 1kaşık limon rendesi serpilir.

5 yorum:

  1. Senin tariflerin hep favorimdir ve genelde yapmaya çalışıyorum bu salatada eminim çok lezizdir, deneyeceğim....

    YanıtlaSil
  2. Kuruüzümde olması çok değişik ama ben hariç kimse yemez sanırım üzüm koyarsam:)Ellerine sağlık canım

    2012 yılında yanlışlarımızın az,başarılarımızın devamlı olması dileklerimle....Yepyeni Yıllar :)

    Sevgiler....

    YanıtlaSil
  3. BallıLokmam;teşekkür ederim, çok naziksin öpüyorum : )

    YemekVakti; amin ...
    güzel dileklerimle : )

    YanıtlaSil
  4. Etli yemeğini çok yapmışımdır ama salatasını hiç denemedim.Yeni yılda yaparım artık:)))

    YanıtlaSil
  5. SihirliGünce;evet bayıldım ben tavsiye ederim : )

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...