Renkli Salata
(Tarif; Sofra Dergisi Yılbaşı Özel)
1 adet Akdeniz yeşilliği yoksa marul
1 adet ekşi elma ( normal yeşil elma kullandım)
50 gr keçi peyniri
1 adet nar
Sos;
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Elma sirkeli suda bekletilerek yıkanan, süzülen yeşillikler elle parçalanarak salata tabağına alınır. Ekşi elma ince ince doğranır, peynir küp küp doğranır. Nar taneleri eklenir. Sos malzemeleri karıştırılarak Salataya katıldıktan sonra servis edilir.
ekşi elma-limon-nar ekşisi derken ağzım sulana sulana okudum.
YanıtlaSilBir de bunun roka lı versiyonu vardır.
YanıtlaSilYaşasın yeşillikler.
Ellerine sağlık.
Otçu anne Çiğdem
Nilhan-KüçükMucizem; tavsiye ederim hem çok kolay hem de çok lezzetli : )
YanıtlaSilOğlakKızları; şükürler olsunki otlarımız bol böylece versiyonlar çoğalıyor isteğe, o anki ruh haline göre : )