18 Aralık 2011 Pazar

Pazartesiyi Mutlu Eden Kek

Pazarı Pazartesine bağlayan gece yarısı ortalık bir gürültü, bir kıyamet ağlama sesiyle dolmuş. Tüm günler haftalık uykularından “noluyo ya, ne bu gürültü?” diye homurdana homurdana uyanmışlar. Uyku sersemi çevrelerine bakınırken, Takvim Hanım “ eee hepiniz ayaktasınız, günlerden ne bugün o zaman” diye şaşkına dönmüş.

Ağlama seslerine homurtu sesleri eklenirken, henüz uykuya dalmış ve tüm gün vampir, kurt adam, hayalet dizileri seyreden Pazarsa “ ha ne, ne oldu şeytan mı kaçmış, kimin içindeymiş?” diye uyku sersemi söylenince tüm günler korku filmi içindeymişcesine zımpa gibi olmuşlar. Çok geçmeden gürültünün nedeni anlaşılmış. Ama Pazartesi bir türlü derdini anlatamıyormuş. Biraz sakinleşmesini beklemişler. O da üzgün mü üzgün burnunu çeke çeke “ Pazartesiyi kimse sevmiyor işte. Herkes tatili bitiyor diye üzülüp, bana düşman oluyor. Ben de sevilmek istiyorum” diyormuş sürekli. Diğer günler ve Takvim Hanım ne dedilerse yatıştıramamışlar Pazartesiyi.

Çikolatayı çok seven Çarşamba biraz çikolata uzatmış sevgili arkadaşına. Sonra da göz kırpmış diğerlerine bir fikrim var hadi gelin diye. Fısır fısır konuşmuşlar aralarında, sonra da bir güzel işe koyulmuşlar. O sabah işlerine, okullarına gidenler kapılarını açtıklarından nefis bir parça kekle karşılaşmışlar. Ve hepsi yüzlerinde kocaman bir gülümseme ile dolaşır olmuşlar tüm gün boyunca. O gün bugündür bu keki yapıp, yiyenler haftaya mutlulukla, umutla, sevgiyle başlar olmuşlar. Tatlı mı tatlı pazartesi de bir daha hiç ağlamamış.

Havuçlu Kakaolu Minik Kekler
(Tarif; kekevi)

1 yumurta
¾ su bardağı toz şeker
1 büyük havuç rendesi
½ su bardağı yoğurt
½ su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao
2-3 yemek kaşığı damla çikolata
2-3 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
2 -3 yemek kaşığı kuru üzüm ya da kuş üzümü
2 su bardağından biraz az un
1 silme tatlı kaşığı karbonat
Yumurta ile toz şeker iyice karıştırıldıktan sonra havuç rendesi, yoğurt, sıvıyağ eklenip karıştırılmaya devam edilir. Kakao, karbonat ve un elenerek eklenir. Düşük ayarda karıştırılır. En son ceviz, üzüm ve damla çikolata konulduktan sonra tahta kaşıkla tüm malzemeler karıştırılır. Karışım ufak kek kalıplarına ya da benim yaptığım gibi kalp kek kalıbına boşaltılır. Karbonat ve ceviz unutulunca fotoğraftaki şekilde oluyor yani kabarmamış :) Sıvıyağ kullanıldığı için de oldukça sağlıklı …

12 yorum:

  1. Zavallı Pazartesi :)
    Sanki salı Çarşamba Perşembe cok masum ! :)))
    Yasa gitsin sağlıkla iste.
    Ama gelde anlat ! :)))
    Ellerine saglık canım

    YanıtlaSil
  2. Yine çok cici bir hikaye =) Bir solukta okudum =)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Mine,
    Elinize ve kaleminize sağlık. Güzel bir yazı ve kek olmuş. Belki gözünüzden kaçmış olabilir. Hatırlatmak isterim. Artık Kekevi.com daki favori tariflerimizin videolarını çekiyoruz. Görmek isterseniz yaptığınız tarife benzer muzlu muffin (mini kekler) de bunların arasında..
    Görüşmek üzere. Hoşçakalın

    YanıtlaSil
  4. çok çekici görünüyorrrr:)

    YanıtlaSil
  5. birdutmasali; gel de anlat değil mi : ) ...

    UrfaTutkunu; çok teşekkür ederim : )

    Ayşenur; teşekkürler...

    DeliAnne;teşekkürler...

    YanıtlaSil
  6. Mineciğim kekler hikayen kadar anlamlı ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. kek ve türlerine hiçbir zaman hayır diyememişimdir :)) şimdide demiycem istiyoruuuum :)) ellerinize sağlık Mine Hanım...

    YanıtlaSil
  8. GüloAnneMutfakta;teşekkürler : )

    Yelda; : )))) çok tatlısın : )

    YanıtlaSil
  9. yemek öyküleri,yok masalları mutlaka yazmalısın,keke gönderme servisin var mı? :)

    YanıtlaSil
  10. Aaaa yine çok güzel yakalamışsın! Büyüklere masallar serisinden sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kendime bu büyük müyüm küçük müyüm bilemedim şimdi : )P

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...