7 Kasım 2011 Pazartesi

Davet Sofralarına Şipşak Palamut Köftesi


Geçen ay aldığımız iki palamudun son kısmını ne zamandır bekleyen bu tarifle değerlendirmek istedim. Azar azar alıp küçük porsiyonlarla yapınca tadı damağımızda kalıyor. Dolayısıyla balık soframızda, tabii ki güzel bir yeşil salatayla, hiç itiraz görmeden yeniyor artık. Ekşi soslu palamuttan sonra ne zamandır denenmek için bekleyen bu tarife bayıldık dün. Hepsini robota attığım için yapması çok kolay oldu. Bu arada makarna suyu kaynadı. Yeşillikler elma sirkeli suda bekletildi. Rahatlıkla bereketli misafir sofralarını süsleyebileceğini düşündük bu kadar kolay bir tarifin.



Palamut Köftesi
(Tarif; Sofra Dergisi Ekim 2011)

1 adet iri çingene palamudu ( ya da palamut)
5-6 ayıklanmış karides
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet yumurta sarısı
4 dal taze soğan ( ya da 2-3 tane arpacık soğan)
15 dal kıyılmış maydanoz
2 diş sarmısak
Tuz
Karabiber
Yenibahar
Kimyon

Balıkçıdan ayıklanmış, filetosu çıkarılmış palamut alınır ya da bu işlem evde yapılır. İnce ince bıçakla kıyılarak derin bir kaba alınır. Aynı şekilde kesilmiş karidesler ve diğer malzemeler de eklenerek yoğrulur. Ya da benim gibi hepsi roboto atılarak bir güzel çekilir. Hamur haline getirilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak köfte şekli verilir. Izgarada önlü arkada pişirilir. Her ne kadar palamut diğer balıklara göre biraz daha yağlı olsa da tavada (yağla) kızarttım. Sonuç mükemmel.

5 yorum:

  1. Mmmmmm...diyorum,başkada birşey demiyorum..

    YanıtlaSil
  2. LimonÇiçekleri;: )))

    NarincE;teşekkürler canım

    YanıtlaSil
  3. İngilizce tarifleri eklersen blog un Türkiye sınırlarını aşacak. Uluslararası bir şöhret olacaksın Mine cim:)

    Şevket

    YanıtlaSil
  4. Adsız;: ))) sizleri buralarda gördüm ya daha ne isteyeyim : )

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...