12 Eylül 2011 Pazartesi

Nohutlu Bamya Çorbası

Sindirim sistemi için en yararlı sebzelerden biri bamya. Pırasa ve kabakla birlikte. Dolayısıyla bizim evde en çok bamya ve kabak pişiyor bu aralar. Yakında yerlerini pırasaya bırakacaklar. Hatta azar azar çıktı bile pırasa sahneye. Neyse şimdilik bamyanın keyfini çıkarmalı, çorbasından zeytinyağlısına, etlisine her türünü denemeli hatta dondurucuya atmalı bir güzel.Bugünlük çorbası huzurlarımızda hem de nohutla. Nohutlu pırasadan sonra nohutlu bamya da  karşımızda : )

Nohutlu Bamya Çorbası 
(tarif; Sofra Dergisi Eylül 2011 )

1/2 çay bardağı nohut
1/2 kg bamya
1 adet soğan
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
4 orta boy domates
1/2 limonun suyu
yeteri kadar sıcak su 
Tuz
Toz şeker

Nohut bir gece önceden ıslatılır ve haşlanır. Suyu süzülür bir kenara alınır. Tabii dondurucuda varsa en kolay yolu ihtiyaç anında ihtiyaç kadar almaktır : ) Bamya yıkanıp ayıklanır. Ya da benim gibi tembeller için bir güzel ayıklanmış haliyle alınır, sirkeli suda çok fazla oynamadan yıkanır. Küp küp doğranmış soğan ve ince kıyılmış sarımsak zeytinyağı ile birlikte tencereye alınarak pembeleştirilir. Kabukları soyularak küp küp doğranmış domatesler de eklenir. Biraz  daha çevrilir. Bamya ilave edilir. Şöyle bir çevrilir. Tuz, biraz şeker, limon suyu ve nohut da eklendikten sonra üzerini geçecek kadar sıcak su konur. Bamya yumuşadığında altı kapatılır.

2 yorum:

  1. mmm bamyayı çok severim.ama nohutlusunu bilmiyordum...ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Halime;ben de yeni yeni deniyorum son zamanlarda sürekli yapar oldum : ) teşekkür ederim

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...