11 Eylül 2011 Pazar

Beyaz Peynirli, Biberiyeli Palmier ve Apartman Yöneticiliği

Geçen yıldan beri apartman yöneticiliği yapıyorum. Duyduğunda herkesin ıgggh başka işin mi yok neden aldın bu işi dediği birşey apartman yöneticiliği. Benim alma nedenim de bir türlü toplanamayan aidatlar ya da 6 aydır yaptırılamayan kapı otomatları gibi gereksiz görünen ama sorun yaratan şeylerdi. Mesela hemen hergün gelen kargocunun kapıda abla açmıyorlar kime teslim edeceğim gel aşağı diye yalvarmasından gına gelmişti. Apartmana bu kadar kargo geldiğini o zaman öğrenmiştim : )

 Bir süre daha gider mi bilmem bu iş. İyi davranıldığında iyice saçmalıyoruz, hem de  iyice. Aman benim evimin işi olsun, kapımın önüne kadar gerisi beni ilgilendirmiyor, zarar mı veriyorum aaa bana ne, aidat 10lira mı aaa bu da önemli mi, birileri öder nasılsa, iyilik mi yaptın iki dakikada yüzüne karşı yalan söylerim olur biter! İnsanlardan soğuyorsunuz bu kadar basit şeyler için yapılanlara ya da yapılmayanlara! Bu konu uzaaar gider mi gider. Konuşmaya gerek var mı , hayır hele böyle keyifli bir pazar gününde. Hele de yeni yeni tarifler denenmiş keyifle koltuğa kurulmuşken : ) Sinek ufak mı ufak mide bulandırır mı hem de çok fena : )

Palmierin kelime anlamını bilmiyorum, şekli hoşuma gitti bir de kolaylığı. Çayın yanında bir anda bitiveriyor, tam dondurucuya atılacak cinsten bir börek. Kısacası bizimkiler sevdi  : )

Beyaz Peynirli, Biberiyeli Palmier
(tarif;Lezzet Dergisi Tuzlu Tarifler Eki)


9 adet milföy hamuru
100 gr beyaz peynir (keçi peyniri kullandım)
2 dal taze biberiye
Tuz
Karabiber

Milföy hamurları oda sıcaklığında 15 - 20 dakika bekletilerek, yumuşaması sağlanır.  Yumuşayan milföyler yanyana getirilerek kare halinde merdane ile üzerinden geçilir ve yapışmaları sağlanır. Peynir ufalanarak hamurun üzerine serpiştirilir. Biberiye yaprakları,tuz, karabiber de serpildikten sonra karşılıklı kenarlar ortasına kadar rulo halinde sarılır.

15 dakika buzdolabında soğutulur. 1 cm kalınlığında dilimlenip yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Servis yapılır.

7 yorum:

  1. Çok pratik görünüyor...Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. apartman yöneticiliği konusu ise hakikaten itici görünüyor karşıdan; zira insanlarla uğraşmak zor zanaat ki mevzu para oldu mu küçük sinek cidden mide bulandırabiliyor:)

    YanıtlaSil
  3. Özge;gerçekten öyle, teşekkürler - ah hem de nasıl mide buladırıyor :)

    YanıtlaSil
  4. Mineciğim harika bir tarif ellerine sağlık canım ,notlarıma ekledim en kısa zamanda yapacağım çok beğendim sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.
    En kısa sürede deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  6. Günaydin hayirli sabahlar canim ellerine saglik citir ,citir negüzel olur kahvenin yaninda

    YanıtlaSil
  7. GüloAnne;tavsiye ederim, teşekkür ederim : )

    Selma;teşekkürler : )

    tatlilargülcandan ; kesinlikle bitiveriyor : )

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...