24 Ağustos 2011 Çarşamba

Kalbimi Çalan Pasta : )



Sophie Dahl'a bayılıyorum. Yemek yaparken güzelliğine eklenen sözcükleri, farklı ruh halleriyle ilgili bölümler... Renkli ailesinden, yaşamından verdiği örnekler... Evinde hüzne, sevince bürünmesi, kendisiyle başbaşa kalabilmesi ve kitaplarla olan sıcak ilişkisi... Evet bayılıyorum bu kadına...
Unsuz pastayı vereceği bir davet için hazırlamıştı... İki tane; birinin üzerine kırmızı meyveler, diğerine ise koyu renk meyveler koymuş aklımı başımdan almıştı:) Sevgili Pepela'nın günlüğünde gördüğümde de denemek üzere ayırdım bir kenara, varsın bir kaşık un olsundu. O da lezzetine lezzet katardı : ) Hem kendime de nefis bir ödül vermiş oldum böylece ...


 Unsuz Pasta 
(Tarif; CafePepela)


200 gr tereyağ 
200 gr iyi kaliteli bitter çikolata
250 gr toz şeker
5 adet yumurta
1 çorba kaşığı un

 Kırema İçin

200 gr bitter çikolata
1 su bardağı kırema
Kek yapmaya başlamadan önce fırın ayarlamak ve tepsiyi hazırlamayı tercih ediyorum. Bu nefis pasta için de küçük fırınımıza sığan kalp şeklindeki kalıbı kullanmak üzere yağlı kağıtla kapladım  ve fırını 180 dereceye ayarladım. Tereyağı ve bitter çikolata ufak parçalara ayrılarak bir kaba konur. Kaynayan suyun olduğu başka bir kabın üzerine konur.Pürüzsüz olana kadar eritilir. Biraz ılıması beklenir. Karışım bir kaba alınarak şekerle biraz karıştırılır. Bir yumurta kırılarak hafifçe çırpılır, karışımın üzerine eklenir. Tüm yumurtalar bu şekilde eklenir. Bir çorba kaşığı un da konur ve karıştırılır. Fırına konularak 25 dakika civarı pişirilir. Üzeri çatlamış çıtır çıtır, içi sıvı olarak kalmalı. Buzdolabına girecek kadar soğuyunca buzdolabında 2 saat ya da en güzeli bir gece bekletilir. Kırema  kaynatmadan ısıtılır. Parçalara ayrılan çikolata eklenir. Pürüzsüz hale gelince pastaya hiç boşluk bırakılmadan sürülür. Sonra istenirse küçük kalıplarla kesimler yapılarak servis edilir. Aslında bunu ilk başta mı yapsaydım diye de düşündüm doğrusu ... Bu arada iki gün sonra bile tadı harika : )

28 yorum:

  1. harika görünüyorrrrr
    ağzı sulandırıcı bir şey bu
    benim yapabildiğim pudingli bisküvili pastaya 10 basar :=)

    kalp kalp kalp

    YanıtlaSil
  2. Darla;: ) tam benim ağız tadıma uygun : )

    YanıtlaSil
  3. Ramazanlıkta hiç iyi olmuyor bu yayınlar minecim. Tokken bakmak lazım ;) Nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. off yaa bu blog beni hep rejimimi bırakmaya teşvik ediyor ama :(
    tatlı canavarı olarak şuanda ağzımın sulandığını itiraf etmeliyim :)leziz görünüyor

    YanıtlaSil
  5. Tam çikolata aşıkları için :)

    YanıtlaSil
  6. PembeYastık; akşama o zaman : )

    rebeltakipte;yahu inceciksin ne rejimi ya : )

    milky;yani tam bana göre : )

    YanıtlaSil
  7. Canımmmm bugün ikimizdede canım Pepelamdan tarif var.Gerçekten enfes bende not almıştım daha dene
    yemedim ellerine sağlık alıp kaçıyor ve kocaman öpüyorum.

    YanıtlaSil
  8. Derya; ))) kulaklarını çınlatıyoruz umarım en kısa zamanda gelir

    YanıtlaSil
  9. Nasılda can çektiriyor bu görüntü..
    Nefiss görünüyor.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. HayatCafe;teşekkürler : )

    YanıtlaSil
  11. Ama ben bir daha tövbe edecem heralde oruçluyken uğramayacam buralara.
    ağzımın suları aktı. ben çikolata soslu herşeye balıklama atlayan biriyim. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  12. Nilhan-KüçükMucizem;teşekkürler : )

    YanıtlaSil
  13. şu an ağzım sulandı gerçekten

    YanıtlaSil
  14. enfes bir görüntü ve eminim bir o kadar da enfes bir tat barındırıyor o küçücük kalıbında... ne yapmalı?? hemen yapmalı ve yemeli :))) ellerinize sağlık..Sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Meral; : ))

    Yelda; yalnış anlaşılma olmasın, kalp kalıptan kalpler kestim :)

    YanıtlaSil
  16. Ah, ah.
    Yenmez de ne yapılır bu.
    Eline sağlık.

    Tatlı sever anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  17. nefis olmuş afiyetler olsun
    sevgiler
    seval

    YanıtlaSil
  18. sevgili mine,
    pastan süper görünmekle beraber, açıkçası, içindeki tereyağı ve bana çok fazla gelen yumurtalardan ötürü önyargılıydım. sonra "kır tabularını ezgi" dedim. ve hayatımda ilk kez tereyağı ve bunca çok çok yumurta kullandım:) keki yaptım şimdi, süper kokuyor&görünüyor. soğuması için sabırsızlanıyorum!!!

    YanıtlaSil
  19. OğlakKızları;teşekkürler : )

    Sitare;tamamdır bakıyorum hemen : )

    yemekbiraşktır;teşekkürler : )

    Ezgi;umarım beğenmişsindir, sosuyla tam benim sevdiğim tad, ellerine sağlık : )

    YanıtlaSil
  20. minecim o sos ne öyle!!!
    hiç bu kadar kolay bi şekilde bunca lezzetli bir şey hazırlayabileceğimi düşünmemiştim:)
    ba-yıl-dım;)
    tarif için çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  21. Mineciğim görüntü beni benden aldı harika olmuş ellerine sağlık canım afiyetler olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  22. Kadir Gecesi değer gecesidir, Allah tarafından değerli kılınmış bir gecedir. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Bu gece bir ömürden daha hayırlıdır. Ellerin açıldığı, gözlerin dualarla yaşardığı, kalplerin okşandığı Kadir Gecesinde bütün insanların günahlardan uzaklaşıp tövbelerinin kabul edilmesini niyaz ederiz. Allah tüm inananları iman yolundan ayırmasın

    YanıtlaSil
  23. harika gorunuyor, ellerine saglik.

    Guzel bir hafta sonu diliyorum, sevgi ve selamlar...

    YanıtlaSil
  24. Ellerine sağlık canım,mutlu bayramlar diliyorum :)

    YanıtlaSil
  25. Mine' ciğim ellerine sağlık...

    Sevdiklerinle birlikte nice güzel bayramlara :)))

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  26. romantik ve leziz pasta :)) ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  27. Ezgi;beğenmene çok sevindim afiyet olsun : )

    ÇeşniciHandan; teşekkürler : )

    Derya;amin canım

    AybikeCeylan;günler çok çabuk geçiyor güzel olsun herşey ...

    Özgür;teşekkür ederim, bilmukabele ...

    Vijdan;teşekkürler canım

    Zennube;görenin gözlerinde herşey : )

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...