İnsan şeker hastası bir tanıdığına hediye götürmek istediğinde seçenekleri sınırlanıyor. En güzeli poğaçadır diye düşünüyor sonra, hem sebzeli de olsun (kabağı genelde herkes seviyor). Tamam işte poğaçamıza karar verildi. Hazır Leyla Hanım da bizdeyken şipşak yapıldı ve götürüldü. Umarım beğenip, keyifle yemişlerdir.
Dereotlu ve Kabaklı Poğaça(Tarif; Lezzet Dergisi Eki)
2 yumurta - 1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak
1 su bardağı süt
125 gr eritilmiş tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
3 kabak
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir( az yağlı kullandım )
1/2 çay bardağı kıyılmış dereotu
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
üzeri için ;
haşhaş tohumu
yumurta sarısı
Tuz
Tereyağı, yumurta ve süt yoğurma kabına alınıp karıştırılır. Kabartma tozu, tuz ve un eklenerek yoğrulur. Un elenerek azar azar eklenir, ele yapışmayacak hale gelene kadar, hani kulak memesi yumuşaklığı kıvamında : ) Üzeri nemli bir bezle kapatılarak 15 dakika kadar dinlendirilir.Kabaklar rendelenip suları süzülür. Peynir, pul biber, elma sirkesi ile yıkanmış ince doğranmış dereotları eklenir. Hamurdan cevizden büyük parçalar koparılır, çay tabağı büyüklüğünde açılır. Yarısına kabaklı harçtan paylaştırılırıp ay şeklinde kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp haşhaş tohumu serpilir, her ihtimale karşı bir kısmına haşhaş serpilmeyebilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
Bayılım poğaçaya ,kabaklı mı ? Harika !!! Yaptım gitti. Teşekkürler Mineciğim,ellerine sağlık !
YanıtlaSilKabağı çok seviyorum.Dereotuyla beraber olunca sevgim artıyor.Kim bilir ne nefis olmuştur.Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilsüper bir görüntü olsada yesem dedim,ellerine sağlık canım.afiyet şeker olsun.
YanıtlaSilcollette;teşekkürler : )
YanıtlaSilpembekekik;:)) bizsevdik, umarım onlar da sevmişlerdir... : )
mutfaktaki rüya - Arzu;çok tatlısın, teşekkürler : )
çoktan midelerine indirmişlerdir, ohh afiyet olsun :)
YanıtlaSileline sağlık hemşehrim,bende istiyorum ama :)
YanıtlaSilKabaklı hmmm değişik olur :) denemeli ;) ellerine sağlık canım benim afiyet olsun yiyenlere :)
YanıtlaSilpoğaçanın her türlüsüne bayılırım.ellerine saglık.
YanıtlaSilhiç duymadım hiç tatmadım bu kabaklı poğaçaları. aslında benim kabak yemeyen bıdığım için harika bir tarifmiş. eline sağlık
YanıtlaSilŞeker hastasına uygun bir poğaça olduğunu düşünmüşsünüz. Ancak beyaz un yerine tam buğday unu kullansaydınız sanki o zaman şeker hastaları için daha uygun bir poğaça olurdu diye düşünüyorum. Elinize sağlık.
YanıtlaSilBen tarifi bilgisayarıma kaydedip,vakit bulunca tereyağ yerine zeytinyağıyla denemeyi düşünüyorum:)
YanıtlaSilFotoğraftan iştah açıcı görünüyor.
Zennube;teşekkürleeer : )
YanıtlaSilKIZHATCE;buyur gel kapım her daim açık : )
Yeşim; götürdüğüm yer çok beğendiklerini söyledi : ) -ben tadına bakmadım : ) -
Eylem; : )) ben de ama özellikle peynirlilere : )
NilhanKüçük Mucizem; yer inşallah bu kadar faydalı besinleri, en azından büyüyünce bolca yiyecektir eminim : )
Gonca; olabilir neden olmasın : )
YanıtlaSilÇiğdem;afiyet olsun şimdiden : )
Kabaklı börek, bende fırında sigara böreği gibi yaptım.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
kabak sever anne Çiğdem
OğlakKızları;oooh afiyet şeker olsun : )
YanıtlaSil