27 Temmuz 2011 Çarşamba

Fasulye Tahaneyi

Fındıklı'da bahçeden toplanan taze fasulyelerle nefis bir yemek yapıverdi teyzem bize. Fasulye kavurması, yani fasulye tahaneyi. Trabzon'un yöresel yemeklerinde geçiyor internetten araştırdığımda ve fasulye turşusu ile yapılıyor. Adı da lazcada turşi tahaneyi. Denemeli bir gün aslını, eminim o da nefis olacaktır : )


Fasulye Kavurması

1 kg taze fasulye
4-5 diş sarımsak
2 adet kuru soğan
Bolca maydanoz
Sıvıyağ
Tuz

Fasulye güzelce yıkanır, ayıklanır. Üzerini geçecek kadar tuz ve suyla haşlanır. Soğanlar yemeklik küp küp doğranır. Zeytinyağında iyice kavrulur. Sarımsaklar, haşlanmış fasulyelerle eklenir. Kavrulur. Elma sirkeli suda yıkanmış ve kıyılmış maydanozlar eklenir. Çevrilir. Servis edilir. Salata gibi yenecekse isteğe göre sirke de eklenebilir.

12 yorum:

  1. Hımmmm,canım çekti,turşum da varken,yapayım ben de..

    YanıtlaSil
  2. minecim ellerine sağlık lezzetli görünüyo bende yaparım fasulye kızrtmasını ama indirceğime yakın içine biraz un serpiştiririm öylede güzel oluyo ama bu sefer senin gibi denicem

    YanıtlaSil
  3. sevgili mine,
    tüm sebzeler gibi, taze fasülyeyi de çok severim. böylesini hiç yememiştim. denemeliyim! :)

    YanıtlaSil
  4. canııımmm:)
    nefiss..
    aslı da öyledir kesinn...
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  5. reyhane;ne güzel olur şimdi : )

    domates sepeti; un da lezzet katar değil mi ellerine sağlık : )

    ezgi;tavsiye ederim :)

    mutfaktaki rüya - Arzu-;teşekkürler : )

    YanıtlaSil
  6. ayy oralarda ne guzel yenır..canım bu arada esım gıtmıstı rızeye bız kaldık..1 oglusu verdım pesıne..bu gun donduler..cok sukur...
    oraları yıne anlata anlata bıtıremedı:)ksımet bakalım artık seneye cesaret edebılıcekmıyım gıtmeye....4 cocuk:))))))

    bırde dun yayınladıgın boregı mınık mınık yapmayı dusunuyorum..gorsel olarak cok sık olur..ne dersın:))))))ıznın olurmu:))))

    YanıtlaSil
  7. marifetellerimizde; : ))) çok tatlısın : )

    YanıtlaSil
  8. Bu kavurma bizim Malatya mutfağında da var. Ama bizimki daha yağlı ve yemek gibi olur ve öncesinde haşlamayız.

    Malatya lı anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  9. OğlakKızları; vaaay Malatya harika bir mutfağı var kiraz yaprağı dolmasını duyduğumdan beri fethetmiştir beni :)

    YanıtlaSil
  10. yumurta da kırıyorlardı sanki bunun üstüne, nefiss :)

    YanıtlaSil
  11. Zennune;evet o da ayrı bir versiyonu : )

    YanıtlaSil
  12. Zennune;evet o da ayrı bir versiyonu : )

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...