3 Temmuz 2011 Pazar

Sodalı Kabaklı Börek, Sanki Su Böreği

Havanın gel-git durumu mu yoksa burcumda ardarda olan tutulmalardan mıdır bilinmez bir rehavet,  hali var son zamanlarda üstümde. Bilgisayarı hatalı kullanmanın getirdiği ağrılar da cabası... Dolayısıyla bir süredir canım bilgisayara elimi uzatmak istemiyordu.
Pazar günü yani dün anneciğimin önüme koyduğu tariflerle artık bu durumu biraz kırayım, bir güzel çay keyfi yapalım dedim. Sodalı kabaklı böreğe canımın içi ablam da dahil ev ahalisi bayıldı. Hatta bu su böreği gibi çok güzel olmuş yorumları aldım pek hoşuma gitti :) Hem güzel bir gün oldu, hem de hareketlenip günlüğüme dönmüş oldum. Haftaya enerji dolu başlamak çok güzel. Mutlu ve güzel bir hafta dileklerimle, masamızdakilere geçeyim ... 

Sodalı Kabak Böreği
(Tarif; Sofra Dergisi Pıratik Tarifler)

1 adet kabak
100 gr peynir 
1/2 demet dereotu
3 adet yufka 
1 çay bardağı sıvıyağ 
1 şişe soda 
1 yumurta
Kabak iyice yıkanıp, kabukları hafif soyulur,rendelenir. Peynir çatalla ezilir. Elma sirkeli suda iyice yıkanan dereotları doğranır. Bir kapta hepsi karıştırılır. Diğer bir kapta soda, yumurta ve sıvıyağ iyice çırpılır. Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine yufkalardan ikisi tüm zemini kaplayacak şekilde buruşturularak serilir.Üzerine kabaklı karışım her yerine gelecek şekilde dökülür. Diğer yufka üzerine gene buruşturularak konur. Üzerlerine sodalı karışım döküldükten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına sürülür. Üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 25 dakika pişirilir. Övgüler eşliğinde yenir. : ) 



5 yorum:

  1. Kabaklı börek mi.Nefis olur.Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. pembe kekik; evet ya bizim ev bitti bu böreğe : ) su böreği havasında ...

    YanıtlaSil
  3. Mine cim,
    Senin börek de nefis görünüyor. Kabak, neden olmasın? Geçen yıl, rendeleyip kekte kullanmıştım :) Her şeyi oluyor maşaallah..sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. kemalpaşa.com;evet insan yeterki istesin değil mi : )

    YanıtlaSil
  5. çok severim kabaklı böreği ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...