28 Haziran 2011 Salı

Sıcaklarda Doya Doya Kivili Sorbe


Dışarıdan kan ter içinde gelip, hararet giderecek bir şey aradığımda dolabı açıp kivi sorbeleri bulmak çok hoş.  Dondurmadan çok daha sağlıklı üstelik çok da kolay yapımı.


Kivi Sorbe
(Tarif; Glutensiz Lezzetler-Aslıhan Koruyan Sabancı)

6 kivi
1/2 su bardağı şeker
1limon
1/2 su bardağı su 
Taze nane yaprakları

Kiviler küp küp doğranıp, limon suyuyla karıştırılır. Su ve tozşeker 10 dakika kaynatılır. Kivilerle karıştırılır. Robottan geçirilir. Kivili sorbe buzdolabında dondurulur. Her yarım saatte bir karıştırılarak buzlanması önlenir. Nane yapraklarıyla servis edilir.

8 yorum:

  1. En kısa zamanda deniyorum lezzetli görünüyor.Her ne kadar havalar hala ısınmasa da ben ısınmış gibi davranıyorum:)Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. Yaz sıcağında en ideal tatlı,canım istedi şimdi,ellerine sağlık,sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Yaz sıcağında en ideal tatlı,canım istedi şimdi,ellerine sağlık,sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Zeynep;evet ya havalar limoni biraz : )

    ErguvanVakti;çok sıcaklarda iyi geliyor bana , hele de dışarıdan çok hararetli geldiysem : )

    YanıtlaSil
  5. Mineciğim süper bir tarif çokta pratik :)
    Ramazanda tatlı krizi niyetinede olur :))

    Ellerine sağlık ...

    YanıtlaSil
  6. minecim minecim:)
    ellerine sağlık cnm ..
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  7. hazır dondurma gibi içeriğini pek bilmediğimiz serinletici yaz tatlılarına güzel bir alternatif :) bunu başka meyveler ile de yapmak mümkün müdür acaba?

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...