19 Haziran 2011 Pazar

Keçi Peynirli, Mahlepli Açık Poğaça

Canımın içi anacığım önüme koydu tarifi. O kadar kolay ki akşam çayına yapmadan olmaz dedim. Normal peynir yerine evdeki keçi peynirlerini kullanmak da çok iyi olacaktı üstelik, bol maydanozla. Daha fırına bile vermeden bayılmıştım ben bu tada.
Hani ağızda eriyiveren, çocukken çok yapılan lezzetlerden. Pazar gününde eski günlerden, ağırlanan misafirlerden açıldı konu bu sayede. Geçmiş yadedildi. Sık yapılacak listesine alındı sonrada bu. Bir dahaki sefere sıvı yağ oranı biraz daha arttırılacak katı yağ oranı biraz azaltılacak denenecek bakalım neler olacak  ? : ) Güzel bir hafta olsun hepimiz için, sağlık, mutluluk, gülücüklerle donanmış bir hafta ...

Keçi Peynirli, Mahlepli Açık Poğaça
(Tarif; Sofra Dergisi Eki)

200 gr tereyağı ya da margarin, oda sıcaklığında
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un 


İçi için; 
250 gr keçi peyniri ya da normal peynir
1/2 demet maydanoz
1 adet yumurta, akı ve sarısı ayrılmış
Karabiber
Çörekotu, isteğe göre

Un ve kabartma tozu hariç üst kısımdaki malzemeler karıştırılır. Un ve kabartma tozu eklenir. Yumuşak, ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. Üzeri nemli bir bezle örtülerek 10 dakika dinlendirilir. Diğer yandan peynir rendelenir, maydanoz elma sirkeli suyla yıkanır, doğranır. Peynir, maydanoz, karabiber, yumurta akı karıştırılır. Dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparılır. Yuvarlanır. Avuç içinde düzleştirilerek içine harçtan konur. Ortası açık kalacak şekilde kapatılır. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Çörekotu serpilir. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. İşyerine gideceklere katık olarak verilir, sabah kahvaltısında, akşam çayında afiyetle yenir.

20 yorum:

  1. ellerinize sağlık mine hanım nefis görüntü keçi peyniri güzel fikir mis gibi kokmuştur pişerken afiyet olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  2. HilalHanım;teşekkürler, tereyağı olunca ister istemez güzel kokular oluyor keçi peyniri kayboluyor arada galiba : )

    YanıtlaSil
  3. Of! fena çok fena! Diyete başladım 3. gün bugün.. gelmem daha buralara:)

    YanıtlaSil
  4. gel gel ona göre yaparım : )

    YanıtlaSil
  5. ellerıne saglık..harıka gorunuyor:)))

    YanıtlaSil
  6. Keci peynirli... Bayildim bu lezzete ben :)

    YanıtlaSil
  7. marifetellerimizde;teşekkür ederim

    PeriTozuFotoğraf;teşekkürler : )

    YanıtlaSil
  8. marifetellerimizde;teşekkür ederim

    PeriTozuFotoğraf;teşekkürler : )

    YanıtlaSil
  9. Keçi peynirine bayılırım.Elinize sağlık.Nefis görünüyorlar...

    YanıtlaSil
  10. ya dün markette o kadar aradım taradım bir mahlep bulamadım ya :(

    YanıtlaSil
  11. pembekekik;bizde yeni yeni alışma turlarındayız : )

    KüçükMucize; vardır vardır ya da gelecektir eminim : )

    YanıtlaSil
  12. ellerine sağlık ...allahım nasıl bir işkence bu ... görüp de yiyememek... =)
    süpersin tatlım =)

    YanıtlaSil
  13. habinos;:)) teşekkür ederim : )

    YanıtlaSil
  14. çok leziz görünüyor yaa,rejimdeyken de bloğa gelince hep canım birşeyler çekiyor,fotoğraflar o kadar iştah açıcı ki :)eline sağlıkk :)

    YanıtlaSil
  15. rebeltakipte;yahu boşver rejimi falaaan : )

    YanıtlaSil
  16. çayla mis gibi gider. ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  17. Zennube; valla güzel gidiyor ne yalan söyleyeyim teşekkürler : )

    YanıtlaSil
  18. kenan ;
    keçi peyniri müthiş kekikli ve reyhan otlusunu mutlaka deneyin.www.yoreseltatlarimiz.com da mavi çiftlik markasının leziz peyniri:))

    YanıtlaSil
  19. Denedim ve muhteşem oldu. Çok teşekkür ederim paylaşımınıza, sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. Ege'ninAnnes; afiyet olsun ... : )

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...