23 Haziran 2011 Perşembe

Bademli Kıtır ( Yağsız Biskoti )

Sevgili Zehra'nın günlüğünde gördüğümden beri denemek istediğim yağsız biskoti bugüne nasip oldu. Hani açıkınca çayın yanına şöyle kıtırından hafifçe bir tat, üstelik bademli. E haliyle sağlıklı yağsız olunca, şekeri de dikkat çekmiyor diyeyim : ) Bizim evin kızlar gurubu sevdi. Kıtırlığıyla uzun süre dayanacağa da benziyor bakalım neler olacak : )

Tuscan Biskoti
(Tarif; cafederins)


3/4 su bardağı şeker
2 su bardağı un
3 yumurta
1,5  tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı tarçın
1,5 su bardağı   çiğ badem 
2 tatlı kaşığı sıvı vanilya ( 1 paket vanilin kullandım ) 

Bademler kabukluysa 15-20 dakika sıcak suda bekletilir. Kabukları soyulur. Tavada kavrulur. Yumurta,un,şeker,kabartma tozu,tarçın, vanilin birlikte elenir,  yumurtalar da katıldıktan sonra yoğrulur. En son bademler konur. Yumuşak bir hamur elde edilir. Un hamurun durumuna göre biraz daha eklenebilir. Hamur ikiye bölünür. Yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanıp unlanmış tepsiye yassı uzunlamasına şekil verilerek konur. 25 dakika 170 derecede pişilir. Çıkarılıp 5-10 dakika soğutulur. Verev olarak dilimlenir. Tekrar fırınlanıp 7-9 dakika pişirilir.

15 yorum:

  1. Canımmm Biscottiye bayılırım elleri
    ne sağlık.Nescafede hazırsa geliyo
    rum öptüm.

    YanıtlaSil
  2. Derya;bekliyorum hemen hazır ederim : )

    YanıtlaSil
  3. Yaptığın her şey çok lezzetli görünüyor,eminim tatları görüntüleri kadar güzeldir,eline sağlık;)

    YanıtlaSil
  4. Followupfashion;teşekkür ederim çok naziksin, damak tadı farklı olabilir : )

    YanıtlaSil
  5. ya bende geliyorum, bana da ayırın çok hoş gözüküyor, ellerine sağlık mine:))

    YanıtlaSil
  6. Pek kıtır gözüküyor:))Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Bademle tarçın ikilisine tatlılarda bayılıyorum.Ellerine sağlık.Nefis görünüyorlar:)

    YanıtlaSil
  8. nokurunçocukları;teşekkür ederim : )

    SihirliGünce;teşekkür ederim : )

    PembeKekik;teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  9. ama ben şimdi çiğ bademi nerden bulacam :(

    YanıtlaSil
  10. Yeni birşey deneyeceksem senin tariflerine mutlaka bakıyorum. Bu tarifte ilgimi çekti, denemek için listeye alındı.

    YanıtlaSil
  11. KüçükMucizem;vardır vardır bir yerlerde : ) iç tatlı badem diye de satılıyor : )

    annelili; :)))

    YanıtlaSil
  12. nefis görünüyor yine yeni yeniden :)

    YanıtlaSil
  13. Zennube; teşekkür ederim her zaman üşenmeyip her yazıma yazdığın yorumlar için de : ) sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Ellerine sağlık Mine cim.
    Ben hiç biskoti yapmadım. Neye benzer acep.

    Afiyet olsun.
    Meraklı anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  15. OğlakKızları;hani kıtır kıtır satılır ya , yağlı yapılır bu arada normalde : )

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...