Baharın ve yazın güzelleri zeytinyağlılar bizim evde de hemen hergün soframızda. Bir kısmını ayıklayıp dondurucuya atmaya başladım bile. Bir de bu aralar makarna çeşitlemelerini seçer oldum ama ille de sebze ya da yeşilliklerle karıştırarak. Mübarek cuma gününde şükrettiğimiz soframızı taçlandıracak iki kolay tarif.
Portakallı Enginar
4 tane ayıklanmış enginar
1çay bardağı zeytinyağı
15 tane arpacık soğan
1 su bardağı tane bezelye
1 havuç
1 patates
1 su bardağı portakal suyu
Tuz
2-3 tatlı kaşığı toz şeker
Arpacık soğanlar soyulur. Havuç ve patates küp küp doğranır. Zeytinyağının yarısı tencerenin dibine dökülür. Enginarlar yerleştirilir. Üstüne diğer malzemeler konur. Zeytinyağının kalanı dökülür. Tabak kapatılır. Geçecek kadar su konur. Pişirilir. Afiyetle bir güzel yenir.
Çam Fıstıklı ve Rokalı Makarna
(Tarif; Dedemin Sofrası – Büyükada Yemekleri – Selin Kutucular)
1 paket makarna
100 gr çam fıstığı
10 yaprak roka
2 diş sarımsak
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
Tuz
Rokalar yıkanır. İri parçalar halinde, kare kare kesilir, kurutulur. Kızdırılan yağa sarımsaklar atılır. Sarımsaklar pembeleştikten sonra çıkartılıp fıstıklar atılır. Kavrulduktan sonra bir tutam tuzla birlikte rokalar da atılır. Çok pişirilmeden ocağın altı kapatılır. Tuzlu suda haşlanıp süzülen makarnanın üzerine dökülerek servis yapılır.
iki yemekte çok şık olmuş canım.harika.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilİkisi de birbirinden nefis ellerine sağlık canım. Hayırlı Cumalar
YanıtlaSilMakarnanin tadini tahmin edebiliyorum ama enginari hiç tadmadigim için birsey diyemiyorum.
YanıtlaSilSu an buzdolabinda 5 adet enginar bulunmakta(markette alisveris yaparken italyan yasli bir bayan israrla almami ve bir guzelde nasil pisirecegimi tarif etmisti:),ama cesaret edip pisiremiyorum tadi nasildir sevebilirmiyim acaba?
Ellerine saglik olsun Arkadasim,goruntu itibariyle her ikiside enfes gorunuyor.
Hayirli bereketli cumalar olsun insaAllah.
Çok leziz görünüyorlar,rejimde olduğum bu günlerde ilk tarif favorim:))))Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilsevda;çok teşekkür ederim
YanıtlaSilSaglıklımutfak;çok teşekkürler canım
Mihriban;enginar pişirmeyi seviyorum hem de kolay oluyor hazır garnitür de kullanılıabiliyor.
♣Adı Aylin♣ çok teşekkür ederim
sevmediğim tüm yemekler burda görüntüsüyle beni benden alıyor,eminim çok da lezzetli pişirmişsinizdir :)
YanıtlaSilEnginarı haftada bir yapıyorum. Sevdiğimi söyleyemeyeceğim ama faydalı diye yiyorum.
YanıtlaSilHer 2 lezzette super guzel gorunuyor,cok da severim.Ellerine saglik canim.
YanıtlaSilSevgilerimle...
Yeniden merhaba canım,ellerine sağlık her zamnki gibi döktürmüşsün,ben bayılıyorum enginara seninki gibi de yapıyorum baklalısını da çok seviyorum,sevgiler :)
YanıtlaSilBayıldım zeytinyağlıya çok güzelgörünüyor.
YanıtlaSilMineciğim ikisi de çok güzel olmuşlar ellerine sağlık canım. Güzel bir hafta dilerim.
YanıtlaSilmerhaba mınecım ..uzun zaman ara verdım ..tarıfler ne guzel ellerıne saglık..
YanıtlaSilEnginara bayılırım Mine'ciğim. Ben de başladım kış için saklamaya yavaş yavaş:)) Makarna da fıstık ve roka ile mükemmel görünüyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım.
rebeltakipte;belki sevilmeleri için başlangıç olur : )
YanıtlaSilannelili;hah işte Aslı şekerinin güzel masallarının nedeni çıktı ortaya : )
SEVALCE LEZZETLER;teşekkür ederim ...
Özgür;sevenleri duydukça seviniyorum : )
YanıtlaSilahter demir;teşekkür ederim
çeşnici Handan;teşekkürler, cevaplar geç yazılınca güzel bir hafta sonuna geçtik bile : )
marifet ellerimizde;teşekkürler canım
dokuzuncubulut;teşekkürler ...
__hemen denenmeli__
YanıtlaSildenizero;tavsiye ederim : )
YanıtlaSilBayılırım enginara. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilHandan;teşekkürler bizde de sevilenler arasında
YanıtlaSilcok nefıs olmus engınara hıc bı zaman hayır demem elinize sağlık
YanıtlaSilHilal Hanım;teşekkürler : )
YanıtlaSil