22 Mart 2011 Salı

Hamsili Yufka Börek


Evde büyükçe bir dondurucu olmasa da buzdolabındakine elimden geldiğince balık ve sebze koymaya çalışıyorum.Böylece taze taze ve fiyatı uygunken alınanlarla sonradan keyif yapabiliyoruz. :)

Hamsili Yufka Börek
(Lezzet Dergisi-Ocak  2011 sayısı)

500 gr hamsi 
1 yufka
2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 demet maydanoz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 limon
1 közlenmiş kırmızı biber
Kırmızı pul biber
Tuz

Hamsiler yıkanıp tuzlandıktan sonra, hafifçe tuzlanır. Yufka yayılıp 4cm.lik şeritler halinde kesilir. Tereyağı eritilir. Yufkaların üzerine tereyağı sürülüp enine ikiye katlanır. Kendi ekseninde döndürülerek çiçek şeklinde sarın dese de tarifinde tam olarak anlamadığım için ikiye katlarken içine çevirerek sepet şeklini vermeye çalıştım. E acemilik olacak o kadar : ) Yağlı kağıt serili fırın tepsisine konularak önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 10 dakika pişirilir. Kılçıkları da çıkarılarak ayıklanan hamsilerin üzerine zeytinyağı gezdirilerek yufkaların üzerine paylaştırılır. Üzerlerine şerit şeklinde kesilen közlenmiş kırmızı biberler de konulur. İsteğe göre limon dilimleri de yerleştirilir. Önceden ısınmış fırında 15-20 dakika pişirilir. İnce kıyılmış maydanoz ve kırmızı pul biber serpilir. Mutlaka sıcak servis edilir.

17 yorum:

  1. İlginç bir tarif ama denemek gerek eminim hamsi sever ailem bu lezzeti beğenecekler:) Ellerinize yüreğinize sağlık..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. minecim bu ne harika bir lezzet , bir sunum :) ! cok hos olmus :) ellerine emegine saglik..sicacik selamlar..

    YanıtlaSil
  3. Görüntü çok güzel ama ben almayayım size afiyet olsunn:))sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  4. hamsiyle yufkayı birarada hiç düşünmemiştim arkadaşım.ama görüntü süper.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Mineciğim,ellerine sağlık.nefis.görüşemeyeli çok oldu.özlemişim.engelsizce görüşebilmek dileği ile...

    YanıtlaSil
  6. Bir hamsisever olarak çok beğendim ellerinize sağlık ayrıca çokta şık durmuş ellerinize sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Zeynep;değişik oluyor neden olmasın : )

    ♥ Hasretli Lezzetler ♥ ;çok teşekkür ederim canım

    Zeynep;neden balık sevmez misin : )

    YanıtlaSil
  8. Sevda;bana da düşündüren dergiye teşekkürler : )

    mutfaktaki rüya - Arzu- ;şimdilik yolunda gözüküyor gene de yedekte tutmak da fayda var...

    olsada yesek suzan; değişik ve renkli bir sunum oluyor

    YanıtlaSil
  9. Bu tam eşime göre bir tarif, eğer bunu yaparsam ooo ne dilersem dileyeyim artık :))

    YanıtlaSil
  10. burada hep hic gormedigim tariflerle karsilasiyorum :)
    bu da nefis gorunuyor ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  11. Sihem Tachouli / Yaşam Stil; : )

    BoyalıEller; teşekkürler, çok naziksin

    YanıtlaSil
  12. Ah minecim yine döktürmüşsün...ne yapacağız biz senle...yapan var yapamayan var...iştahım kabardı yine ;)

    YanıtlaSil
  13. Merhaba, Size etkinlik için davetiye birakiyorum, 9 mart / 29 mart tarih arasinda yapilan bu etkinlige katilmaniz ümidiyle. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 63.http://www.nasibimce.com/ tarafından hazırlanmıstır. Akşam üstü sohbetine gelen dostlara, Hanımlarla yapılan günlere, Beş çayına gelen misafirlere, Her biri birbirinden lezzetli tarifler, böyle güzel bir etkinlige ben yani http://pasasofram.blogcu.com/ evsahipligi yapacagim icinde cok mutluyum. Umarim güzel tariflerinizle sizde katilirsiniz

    YanıtlaSil
  14. Mine,

    Ellerine sağlık. Tamam şekiller olmamış ama çok lezizi duruyorlar.

    Kıskanç anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  15. Pembe Yastık; seni bir çay sohbetinde ağırlayayım derim : )

    Pasasofram;teşekkürler haber verdiğiniz için

    Oğlak Kızları; : ) teşekkürler seven için lezizdiler : )

    YanıtlaSil
  16. çok güzel görüntü..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  17. SiyahSüt;teşekkürler

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...