15 Şubat 2011 Salı

Kumrular

İlk karşılaşmamız karşı balkon kenarına yuva yaptıklarında oldu. Biri kuluçkada diğeri sürekli taşıyıp dururken hayranlıkla, korkutmamaya çalışarak izlendiler.
Sonrasında üst katlardan bir balkona, kombi üzerine yuva yapmaya çalıştılar. Oradan binbir güçlükle gönderilirken, başka yerlere ama özellikle bizim balkona begonyalara ve diğer yeşilliklere dadandılar. Yeşillik yemelerine mi sevinmeli, canım çiçekleri mahvetmelerine mi üzülmeli tam kestiremeden öylece izlendiler gene, birkaç önlemle ... Şimdilerde bizim balkon, kombi çevresindeler birkaç fotoğraf sürelik ancak, sesleri bildik çocukluktan kalan, mutlu eden cinsten... Ama olur mu ille de kombilerin üstü mü olmalı, peki ne yapmalı ? :)

17 yorum:

  1. kombi çevresinden ayrılmazlar bence:)

    YanıtlaSil
  2. Belki onlara bir kuş evi yapmalı!

    YanıtlaSil
  3. Benim başıma öyle bir bela açtı ki bu yaramazlar, balkonumdaki küpe çiçeğinin içine yumurtladırlar, sonra bebekler yumurtadan çöıktıktan 3 gün sonra o gece gelmediler, biz de şimle nöbet tuttuk gelmezlerse yavrular soğuktan ölücek çünkü, gelmediler, biz de aldık yavruları, biri için çok geç kalmıştık :( buz kesmişti minicik et bedeni, diğeri hala biraz sıcaktı, eşim aldı avucuna ısttı, bir baktık kıpırdamaya başladı, işte asıl iş ondan sonra başladı, aldık şırıngaları pirinç unlarını başladık bebek gibi gırtlağına kadar sokup beslemeye... Büyüttük öyle ama diğer kumrulara göre minicik kaldı, sonra uçmayı öğrendi ama evcil oldu gitmek istemedi, biz de bir gün ormana gidip bıraktık, bilmem artık öldü mü kaldı mı, ah ahhh...

    YanıtlaSil
  4. Benim balkonda iki kere kuluçkaya yatmışlardı. Sonra yumurtalarını da alıp kayboldular...

    YanıtlaSil
  5. Ben kuş yuvalarının evlere mutluluk getirdiğine inananlardandım, ta kii kuş biti olana kadar. ondan beridir acayip tepki gösteriyorum. ben pencerelere poşet bağladım, cd astım ama hala engel olamıyorum. gördüğüm anda kaşınıyorum.

    YanıtlaSil
  6. Zeynep;:)))ne olacak bilmem

    collette;belki : )

    Sihem Tachouli / Yaşam Stil ;umarım yaşamıştır, çok zor bir durummuş

    Gülcan;evet : )

    annelili;öyle olur belki de...

    KüçükMucizem;öyle yan etkileri de var : ) insanın da hoşuna gidiyor bir yandan bakalım ne olacak : )

    YanıtlaSil
  7. kombinin üstü ısınıyorsa ondan seviyorlardır orayı. bu soğukta sıcak bir yuva arıyor garibanlar...

    YanıtlaSil
  8. Zennube;bir zarar vermeseler bari : )

    YanıtlaSil
  9. Kumruları çocukluğumdan beri çok severim hatta küçükken onların konuşma şeklindeki seslerini "üsküdara gidelim" "istanbul'a gidelim" şeklinde yorumlayanlardandım:)

    YanıtlaSil
  10. Mineciğim yeni komşularına alış bence :)
    Bence başka bir yere gidek gibi durmuyorlar.
    Bulmuşlar senin gibi dünya tatlısı bir evsahibi kımıldarlarmı biliyorlar hangi balkonu seçeceklerini :)

    YanıtlaSil
  11. Vijdan;:) bir yandan kalsalar keşke diyorum, dur bakalım : )

    YanıtlaSil
  12. Minecim,Perihan teyzeyi öyle güzel anlatmışsın ki tanımak istedim.Ayrıca teyzemizin ellerine sağlık.Yeni komşuların da çok şirin. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  13. Mine,

    Eh tabi herkesin bir hikayesi var bu yaramazlar ile. Bizimki birazcık mutlu bir hikaye.

    Annemin balkonu tam 5 sene ağırladı bir çifti. Tam balkonda oturma zamanı yavrular çıkar, annem inat eder içeri girmez, banane alışssınlar bizde yaşıyoruz burada, onlara zarar vermediğimizi öğrensinler derdi.

    Sonra pireler gelirdi, yaz ortasında o senenin beşimci, altıncı yavruları uçar sonra temizliğe girişilirdi.

    Düşen yavrularıda gazete kağıdı ile tutup geri koyardık yuvaya, çünkü tecrübe etmiştikki yavrulara dokunursak onlara bakmıyor kumrular.

    Bu sene annem bu işeten ve panjurları açamamaktan ve güneşte kavrulmaktan sıkıldı ve heryeri kapattı, gelip dolanıyorlar ama maalesef yer yok :-)(

    Ya işte bööle.

    Bir sürü kumru yavrusu büyütmüş anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  14. SevalceLezzetler;çok teşekkürler güzel yorumun için

    Oğlak Kızları;aaa ne değişik dokunursan nasıl bakmıyorlar iyi oldu bildiğim bakalım bizimkiler ne olacak belki başka bir yuva yeri bulurlar...

    YanıtlaSil
  15. Mine cim,

    Belki, ama bir kere belledilermi. Her sene gelirler. Ve büyütme değil onlar gittikten sonra esas sorun. Mutlaka pire ilacı ile temizlemen gerekiyor.Pislikleri geldikleri yeri tıkıyor filan ama bilimiyormusun deyiyor.

    Bakmıyorlar işte hayvanı ölüme terkediyorlar. Yuvaya koysanda atıyorlar aşağıya.

    Bilgili anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  16. Oğlak Kızları; gözümü korktu galiba bakalım neler olacak

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...