8 Şubat 2011 Salı

Kara Lahana Sarması


Leyla Hanımla tanıştığımızdan beri nefis kara lahana sarmaları yer olduk sıklıkla.
Çok hızlı ve bana göre daha değişik bir teknikle sarıyor, üstelik hiç masaya vs koymadan elinde ... Bize de ellerine sağlık demek düşüyor sadece  :)

 Bir ucu açık kalıyor dolmanın, kıvırmıyor.
Yuvarlayıp açık kalan tarafını parmakla kapatıyor.
Sonuç mu nefis bir hatta birkaç tencere dolma, üstelik kısa bir sürede : ) Tarif mi burada... 


18 yorum:

  1. Üzerine birde sarmısaklı yoğurt ohhh yemede yanında yat:)))

    YanıtlaSil
  2. Ortadaki damarları almıyormusunuz??Birde çiğden sarmış gibisiniz?Pek canlı görünüyorda:))Hihi olmayınca muhalefet yapıyorum hıhh... Ellerinize sağlıkk:)

    YanıtlaSil
  3. bu sarmayı çok severım ama yemesını ,saracak kadar sabırlı değilim:) ellerinize sağlık çok güzel görünüyorrr ....ben sarsam yemeğe kıyamazdım herhaldeee

    YanıtlaSil
  4. off ne çok severimm,elin akdenizlisiyle evlenince yiyemez oldum:)Ama annem buzluğa kesin atmıştır gidince yiyeyim diye;)
    Ellerine sağlık Leyla Hanımın...

    YanıtlaSil
  5. BallıLokmam;yeme de yanında yat: )

    Zeynep;haşlıyor, küçük ve çok taze alıyorum pazardan dolayısıyla haşlamak yetiyor sanırı ama sorarım : )

    ŞuleİleEgeliTatlar;tadı o kadar güzelki yemeden olmuyor : )

    Gülay;annelere can kurban :)

    YanıtlaSil
  6. Annem çok sık yapar bu sarmayı.O yüzden ben yapmıyorum,bilmem bile nasıl yapılır.Sadece annem yapar getirir ben de yerim:)))
    Leyle hn.'ın sarmaları da süper gözüküyor...

    YanıtlaSil
  7. bizim buralarda yoktur kara lahana. ve gülmeyin ama ben kara lahanayı hep mor lahana sanardım. hatta o kart şeyi nasıl sarıyorlar ki diye düşünürdüm :)

    YanıtlaSil
  8. Çok uzun zaman kara lahanayı, salata yapımında kullanılan mor lahana zannetmiştim. Sonradan öğrendim.
    Çok leziz gözüküyor...

    YanıtlaSil
  9. mineciğim lütfen lütfen şu tarifleri mesai saatinden sonra yayımla yahu..
    senin tarifleri görüpte imreniyorum,ağzımdan su falan akıyor gidiyorum yemekhaneye böğğğğ nohut:)
    hayallerim yıkılıyor:)
    anla beni dee senn

    ellerine sağlık,muhteşem görünüyorlar

    YanıtlaSil
  10. Ne güzel insanın böyle maharetli arkadaşlara sahip olması:))Leyla hanım bu taraflara gelmezmi hiç:))

    YanıtlaSil
  11. SihirliGünce;annelerin yaptığı gibi olmaz tabii hiç biri ellerine sağlık anneciğinin

    KüçükMucizem;her kart şey biraz haşlandıktan sonra sarılabilir, yaprak gibi olanlardan bahsediyorum tabii : )


    Zhdtrhn ;ama şimdi nohutun da yeri ayrıdır ve en çok sevdiklerim arasındadır... :)

    LİmonÇiçekleri; evet çok şanslıyız gelir belki de neden olmasın : )

    YanıtlaSil
  12. Off canlı canlı karşımızda duruyor sanki:) Leyla Hanım gibi dost herkese nasip olsun bence:)

    YanıtlaSil
  13. Hiç tadını bilmiyorum...eşim çok sever...sanırım karadeniz yemeği öyle değil mi?

    YanıtlaSil
  14. ellerinize sağlık ...
    annemde yapıyor arada iştahla yerim... :)

    YanıtlaSil
  15. Mine,

    Bu bana işırı doz geldi. Kara Lahana bizim mutfakta hiç yok. Dolması müthiş gözüküyor. Elde sarmak hiç bana göre diil. Ben tahtada saran ve elde saranlara hayran olanlardanım.

    Ellerine sağlık.

    Kara Lahana özürlü anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  16. Yemekçinin Mekanı/Nazlı ;çok çalışkandır sağol

    PembeYastık;Karadeniz'de çok yenir özellikle karalahana çorbası ...

    habinos;güzel oluyor anneler daha bir güzel yapar tabii : )

    Oğlak Kızları; ben de bir yere koyup sarabiliyorum yani onun yaptığı fena aşırı doz evet : )

    YanıtlaSil
  17. ben böyle sarmalı şeyleri pek beceremiyorum ama bu tarife bakarak bir deniycem :)

    YanıtlaSil
  18. Zennube; yavaş yavaş ancak onun kadar hızlı zor biraz : )

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...