9 Şubat 2011 Çarşamba

Arpa Şehriyeli Sütlaç


Arpa şehriye salatası yapmak var aklımın bir kenarında. Sütlü tatlıların sevildiği bir evde bu tarifi görür görmez denedim onun için, ön deneme diyelim : )

İyiki de denemişim hem değişik hem de soğumaya bile fırsat vermeden biten bir tatlı oldu. Abime göreyse tadı güzel olmuş ama tarifleri karıştırmışım ve aynı gün yaptığım pilava eklemeliymişim şehriyeyi. Değişik bir şeyler denemeyeceksem ne anlamı kalır mutfak günlüğü tutmamım değil mi  :)

Şehriyeli Sütlaç
(Tarif; Sofra Dergisi)


3/4 su bardağı arpa şehriye
1 litre süt
3/4 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı
Üzerine ; 
Toz antepfıstığı
Rendelenmiş limon kabuğu
Nane

Arpa şehriyeler yapışmaz yüzeyli bir tavada kısık ateşte çevrilerek kavrulur. Bırakıp gitmemeli hemen yanabiliyor. Süt, şeker, nişasta bir tencerede karıştırılır ve ocağa alınır. Isınınca şehriye eklenir. Sürekli karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. Ocaktan almadan rendelenmiş limon kabukları eklenir ve karıştırılır. Ocak kapatılıp vanilya ve tereyağı konularak, karıştırılır. Kaselere paylaştırılıp, soğumaya bırakılır. Toz antep fıstığı, rende limon ve nane ile istenilen şekilde süslenir.

22 yorum:

  1. merhaba tarif için teşekkürler
    ne kadar nişasta konulacağını göremedim söylermisiniz teşekkürler
    büşra

    YanıtlaSil
  2. değişik bir tarif olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Canım ilk kez duydum şehriyeli süt
    laç görüntü süper ellerine sağlık
    öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Büşra;kusura bakma, ekledim 2 çorba kaşığı buğday nişastası

    MügePolat;teşekküler

    Derya;değişiklik iyi olur dedim :) teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. hiç denemedim ama arkadaşım görüntü çok güzel.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. sevda;değişik bir lezzet için tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  7. değişik bir tarif olmuş, ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Mine hanım ellerinize sağlık.sütlacınız çok lezzetli görünüyor.
    Size birşey sormak istiyorum.Sizin kitaplarınızın olduğu bölüm çok güzel çok beğeniyorum.bende sizin gibi okuduğum kitapları tanıtmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum.yardımcı olursanız çok sevinirim.teşekkür ederim
    özgen

    YanıtlaSil
  9. özgen;yeni eklenen kitap gayet güzel anlatılmış herkesin tarzı farklı yeni kitap yorumlarını bekliyorum

    YanıtlaSil
  10. Bizde de incir uyutması var, yaşasın sütlü tatlılar!

    YanıtlaSil
  11. NarincE;incir uyutması da denemek istediklerimden afiyet şeker olsun

    YanıtlaSil
  12. babaaanem canım nur içinde yatsın makarnayla yapardı sütlacı :) naasıl severdim. arpa şehriyelide cok iyi fikir valla. ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  13. hiç duymamıştım paylaşım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  14. Nazlı;aaa süpermiş valla ne varsa eskilerde var ... ellerine sağlık babaanneciğinin

    Nilerk; yorum için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  15. Aaa! Çok güzel ya Hu!
    Tuttum bu fikri..
    Ellerinize sağlık efendim :)
    Kalbi sevgi ve selamlarımla

    YanıtlaSil
  16. CafePepela;çok teşekkürler sevgiler canım benim

    YanıtlaSil
  17. Sütlü tatlılar olmasa ne yaparız bilemem:))
    Nefis görünüyor, denenmeye değer.
    Ellerine sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
  18. dokuzuncubulut;teşekkürler

    YanıtlaSil
  19. Merhaba canım ellerine sağlık çok değişik bir sütlaç yorumu ayrıca ben de kitap işini hallettim gibi teşekkürler sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. Özgen;kolaylıklar diliyorum

    YanıtlaSil
  21. böyle okuyunca kolay gibi görünüyor, ama gişirmek lazım yapmak için. ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  22. Zennube; kolay ama denemeni tavsiye ederim

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...