Arpa şehriye salatası yapmak var aklımın bir kenarında. Sütlü tatlıların sevildiği bir evde bu tarifi görür görmez denedim onun için, ön deneme diyelim : )
İyiki de denemişim hem değişik hem de soğumaya bile fırsat vermeden biten bir tatlı oldu. Abime göreyse tadı güzel olmuş ama tarifleri karıştırmışım ve aynı gün yaptığım pilava eklemeliymişim şehriyeyi. Değişik bir şeyler denemeyeceksem ne anlamı kalır mutfak günlüğü tutmamım değil mi :)
Şehriyeli Sütlaç
(Tarif; Sofra Dergisi)
3/4 su bardağı arpa şehriye
1 litre süt
3/4 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı buğday nişastası
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı
Üzerine ;
Toz antepfıstığı
Rendelenmiş limon kabuğu
Nane
Arpa şehriyeler yapışmaz yüzeyli bir tavada kısık ateşte çevrilerek kavrulur. Bırakıp gitmemeli hemen yanabiliyor. Süt, şeker, nişasta bir tencerede karıştırılır ve ocağa alınır. Isınınca şehriye eklenir. Sürekli karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. Ocaktan almadan rendelenmiş limon kabukları eklenir ve karıştırılır. Ocak kapatılıp vanilya ve tereyağı konularak, karıştırılır. Kaselere paylaştırılıp, soğumaya bırakılır. Toz antep fıstığı, rende limon ve nane ile istenilen şekilde süslenir.
merhaba tarif için teşekkürler
YanıtlaSilne kadar nişasta konulacağını göremedim söylermisiniz teşekkürler
büşra
değişik bir tarif olmuş elinize sağlık
YanıtlaSilCanım ilk kez duydum şehriyeli süt
YanıtlaSillaç görüntü süper ellerine sağlık
öpüyorum.
Büşra;kusura bakma, ekledim 2 çorba kaşığı buğday nişastası
YanıtlaSilMügePolat;teşekküler
Derya;değişiklik iyi olur dedim :) teşekkürler
hiç denemedim ama arkadaşım görüntü çok güzel.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilsevda;değişik bir lezzet için tavsiye ederim
YanıtlaSildeğişik bir tarif olmuş, ellerine sağlık:))
YanıtlaSilMerhaba Mine hanım ellerinize sağlık.sütlacınız çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilSize birşey sormak istiyorum.Sizin kitaplarınızın olduğu bölüm çok güzel çok beğeniyorum.bende sizin gibi okuduğum kitapları tanıtmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum.yardımcı olursanız çok sevinirim.teşekkür ederim
özgen
özgen;yeni eklenen kitap gayet güzel anlatılmış herkesin tarzı farklı yeni kitap yorumlarını bekliyorum
YanıtlaSilBizde de incir uyutması var, yaşasın sütlü tatlılar!
YanıtlaSilNarincE;incir uyutması da denemek istediklerimden afiyet şeker olsun
YanıtlaSilbabaaanem canım nur içinde yatsın makarnayla yapardı sütlacı :) naasıl severdim. arpa şehriyelide cok iyi fikir valla. ellerine sağlık canım
YanıtlaSilhiç duymamıştım paylaşım için teşekkürler...
YanıtlaSilNazlı;aaa süpermiş valla ne varsa eskilerde var ... ellerine sağlık babaanneciğinin
YanıtlaSilNilerk; yorum için teşekkürler...
Aaa! Çok güzel ya Hu!
YanıtlaSilTuttum bu fikri..
Ellerinize sağlık efendim :)
Kalbi sevgi ve selamlarımla
CafePepela;çok teşekkürler sevgiler canım benim
YanıtlaSilSütlü tatlılar olmasa ne yaparız bilemem:))
YanıtlaSilNefis görünüyor, denenmeye değer.
Ellerine sağlık arkadaşım.
dokuzuncubulut;teşekkürler
YanıtlaSilMerhaba canım ellerine sağlık çok değişik bir sütlaç yorumu ayrıca ben de kitap işini hallettim gibi teşekkürler sevgiler...
YanıtlaSilÖzgen;kolaylıklar diliyorum
YanıtlaSilböyle okuyunca kolay gibi görünüyor, ama gişirmek lazım yapmak için. ellerine sağlık :)
YanıtlaSilZennube; kolay ama denemeni tavsiye ederim
YanıtlaSil