28 Ocak 2011 Cuma

Dolapta Ne Varsa Türlüsü : )


Yemeğe az var, ama ortada birşey yok : )
Buzdolabı açılır, börek yapılmayan 2 parça tavuk göğsü alınır. Sebzelerden neler kalmış bakılır. Bir kilo civarı pırasa, ufak bir demet kara lahana ve bizim dolabın en sevdiklerinden meraklı havuçlarımız ... E tamam daha ne olsun :) Haşlanmış tavuk göğüsleri didilmeden büyük parçalar halinde doğranır. Orta boy yemeklik doğranmış soğanla birlikte yağda çevrilir. Ufakça doğranmış 1-2 havuç eklenir. 1 diş sarımsak rendelenir. Yağda iyice çevrilir. Yıkanıp ayıklanmış ve halka halka doğranmış pırasalar da konulduktan sonra kara lahanalar eklenir. - Önce kara lahanalar kaynar suda bir kaç dakika bırakılır. Sonra kevgirle alınıp, süzülür.-  Neyse tüm karışım biraz kavrulduktan sonra üzerine dolapta son anda bulunan yarım kavanoz doğranmış domates ve salça, kaynar su eklenir. İstenirse bir çay kaşığı şeker. İsteğe göre tuz, pul biber ... Servisten sonra "nefis olmuş" övgüleriyle birlikte yenir....

25 yorum:

  1. sarkaç; çok tatlısın : ) teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  2. annelili; bildik lezzetlere biraz baharat katınca tamam işte : )

    YanıtlaSil
  3. Asıl böyle ne varsa yaptım diye katıp karıştırdığımız yemekler çok çok daha lezzetli olmuyor mu:)Ellerine yüreğine sağlıkk canım benim hayırlı Cumalar..

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık çok lezizdir umarım canım

    YanıtlaSil
  5. En sevdiğim yemek hazırlama şekli.çok beğendim.ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  6. Zeynep;teşekkür ederim canım

    Reyhane;beğendiler : )

    Mutfaktaki Rüya -Arzu; ne çıkarsa bahtımıza oluyor güzel de oluyor : )

    YanıtlaSil
  7. Ohh ne ala! besleyici olmuş ;) afiyet olsun!

    YanıtlaSil
  8. Ne varsa türlüsü bizim evde cok yapilir. Ellerine saglik. Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  9. Adaşım harikalar yaratıyorsun bizde de böyle dolapta arta kalan şeyleri değerlendirme huyumuz var ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  10. nefis görünüyor, ellerine sağlık:)
    kara lahana hiç kullanmadım ben, bir deneyim;)

    YanıtlaSil
  11. okurken bile iştahım açıldı:)) ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  12. PembeYastık;sebzeler başımızın tacı

    NEsrin;en güzeli değil mi : )

    MisKokuluLezzetler,Mine; kadınlar becerikli olmak zorunda hem de tasarruflu, hem de besleyici : )

    Ezgi;tavsiye ederim , karadenizin bir numaralarındandır...

    inciçiçeği;teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  13. Maşallah Mine'cim dolapta yok yokmuş :) Ellerine sağlık yoğurtla nefis olur :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. :) isim süper.. ellerne saglik canim..nefiss görünüyor.. afiyet sifa olsun InsAllah ..hayirli geceler..

    YanıtlaSil
  15. Yelda;pırasayı yoğurtla hiç denemedim ama neden olmasın : )

    Hasret; amin canım teşekkürler

    YanıtlaSil
  16. Güvecin ne güzel eldeki malzemelerle yapılmış ve harika bir tat ortaya çıkmış. Mineciğim ellerine sağlık canım afiyetler olsun güzel bir Pazar günü dilerim.

    YanıtlaSil
  17. çeşniciHandan;teşekkürler canım

    YanıtlaSil
  18. Minem ellerine sağlık.Zaten en lezzetli yemekler böyle dolapta ne varsa ay onuda katım bunuda dediğimiz yemekler:)

    YanıtlaSil
  19. YemekVakti;:) aynen öyle , teşekkürler

    YanıtlaSil
  20. Bir de "yemeğe az kaldı yemek yok " demişsin arkadaşım. En lezzetlisinden yemek hazır bile. Harika olmuş, içinde sevdiğim herşey var, bayıldım doğrusu.
    Ellerine sağlık, afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  21. dokuzuncubulut; çok teşekkürler : )

    YanıtlaSil
  22. çok zengin duuruyor... ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  23. Zennube;ne yapsam diye düşünmek yerine son dakikada dolabın yönlendirmesi güzel : )

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...