13 Ekim 2010 Çarşamba

Mis Gibi Bulgur Pilavı



Selam veriyor soğan tereyağa
Misler gibi bir koku yayılıyor etrafa
Dayanamayan domatesler
Koşturuyorlar bir güzel
Sumak, nane, reyhan
Bibersiz olmaz deyip
Getiriyorlar koluna girip
Soframızın sultanı
Sağlığımızın bekçisi
Bulgurdur en lezzetlisi : )

Bulgur Pilavı
(Tarif; cafefernando)

• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 2 orta boy soğan
• ½ çorba kaşığı domates salçası
• ½ çorba kaşığı acı biber salçası
• 1.5 su bardağı bulgur
• 2 adet domates
• 1 çorba kaşığı kuru nane
• ½ tatlı kaşığı kırmızı pul biber
• ½ tatlı kaşığı sumak
• 1 tatlı kaşığı reyhan
• 1.5 tatlı kaşığı tuz
• Taze çekilmiş karabiber
• 2.5 su bardağı kaynamış su
• 3 adet sivri biber

Soğanlar yemeklik doğranarak tereyağı ve zeytinyağında çevrildikten sonra domates ve biber salçası eklenerek 6-7 dakika pişirilir. Küp küp doğranan domatesler, ayıklanıp yıkanan bulgur, nane, pul biber, sumak ve reyhan da eklendikten sonra üzerine 2,5 su bardağı kaynar su dökülür. Tuz ve karabiber ayarlaması yapılır. Hafifçe karıştırılır. Altı kısılarak 25 dakika civarı, suyu çekene kadar pişirilir. Ateşten aldıktan sonra halka halka doğranan sivri biberler eklenip 5 dakika civarı tencerenin ağzı kapalı bekletilir. Servis yapılır. Normalde sivri biberleri ve sarımsağı – bulgura mutlaka sarımsak ekliyorum- soğanlarla birlikte en başta yağda çevirmeyi tercih ediyorum. Bizde yemekte diri biberi pek sevmiyorlar. Onun için sonunda eklenen biber endişelendirmişti beni. Ancak hiç de beklediğim gibi olmadı. Bayıla bayıla afiyetle yedik hepimiz.

47 yorum:

  1. missss gibi gorunuyor :-) Gecenlerde esim yapmisti, onun yaptigi da cok guzel olmustu ovunmek gibi olmasin
    :-)

    YanıtlaSil
  2. Bulgur pilavını çok severim.Anlatımınla hemen gidip bulgur pilavı yapasım geldi.Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  3. Minecim iyi akşamlar bulgur pilavını pirinçten daha çok severim.Ellerine
    sağlık enfes olmuş.Ayrıca tabağa bayıldım çokkk şeker öpüyorum...

    YanıtlaSil
  4. Bulgur pilavı tamam güzel de, ben asıl tabağa bayıldım:)) sevgiler..:)

    YanıtlaSil
  5. :))Pilava zaten baştan teşekkür de canım o nasıl sevimli bir tabak öyle............;P

    YanıtlaSil
  6. Başlı başına bir yemektir bizim evde bulgur pilavı...
    Hepimiz bayılırız çünkü...
    Yanında buz gibi bir de ayran oldu muu??
    OOooo :))

    YanıtlaSil
  7. Cenkìn bulgur pilavinide ilk kez okuyorum! Bu ara bende takmis durumdayim,hem zeytinyagi hemde tereyagli ayni bu tarifte oldugu gibi,birkac malzeme eksikligi ile,ama süper oluyor,elinize saglik diyorum,tabaginizda cok cici ama...

    YanıtlaSil
  8. girişe ve pilav tabağına bayıldım:))

    YanıtlaSil
  9. Turtanı denedim Mine, güzel oldu ama küçük silikon kalıplara koyup üzerinede birer dilim armut koymuştum. Armut az geldi.

    YanıtlaSil
  10. Adaşım pişti olduk seninle bende de bulgur pilavı var ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Bayılırım bulgur pilavına,buna benzer bir tarifte yapar annem bulgur pilavını müthişş olur.Ellerine sağlık Mine'ciğim
    Not:O tavuklu tabağa da bittim,nasıl sevimli bir şey o yaa;)

    YanıtlaSil
  12. ellerıne saglık ben de cokseverım...sunumda cok sevımlı olmus...

    YanıtlaSil
  13. Bu akşam yapmıştım bende:))

    YanıtlaSil
  14. Bayılırımmm!!! Bulgur gibisi yok.

    YanıtlaSil
  15. Çok severim. Sumaklı ve reyhanlısını hiç tatmadım. Merak ettim doğrusu sumak bulgur pilavına nasıl bir ferahlık katmıştır kim bilir. Biberlerin en sonda eklenmesinin özel bir nedeni var mı? Bana da sanki çiğ kalır dişe dokunur gibi geldi. Tabak çok şirin bu arada =)

    YanıtlaSil
  16. BlackPearl; annelerden sonra eşlerin yaptığı hem özel hem nefistir, şanslısın :)

    mutfaktaki rüya,Arzu; çok tatlısın, teşekkür ederim
    sevgiler

    Derya;bulgur benim de en sevdiğim, çok teşekkürler

    ! POSH BUTİK ! ; :)teşekkürler

    Zeynep;çok teşekküler : )

    Özgür; :) süper olur tabii

    Bir Terazi Kızı; nefis bir oluyor iki yağ da çok yakışıyor malzemeler herkesin gönlüne göre artık : )

    annelili; afiyet olsun canım

    Mis Kokulu Lezzetler Mine; kalp kalbe karşı : )

    Gülay; hep söylüyorum annelerin yaptıklarının yanında bizim solda sıfır, teşekkürler:)

    C!lekl! ♥ k!z ♪ Belgium ♫; çok teşekkürler

    Sünter; afiyet şeker olsun : )

    Yazmak iyidir; katılıyorum : )

    YanıtlaSil
  17. Urfa Tutkunu; tarifin aslına uydum, halka biberler harika duruyor ama gene de biraz ufak doğrayıp diri kalmasını önledim galiba : )

    YanıtlaSil
  18. bulgurun hertürlüsüne varım akşam bizde bu pilavdan yedik yanına birde ekşi ayran off offf
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  19. Minecim ellerine sağlık çok şık bir sunum olmuş..

    Miss gibi kokulu bulgur pilavın reyhanlı of of offf

    YanıtlaSil
  20. Şiir nasıl da güzel anlatmış bulgurun lezzetini...

    Ellerine sağlık, afiyetler olsun:)
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  21. Ufff neffis görünüyor tatlım. Çok da severim bulgur pilavını. Acıktım benn öğlen olsa da yemek yesem.

    YanıtlaSil
  22. sağlık küpü! bayılırım her çeşidine, sebzeli bulgurum meşhurdur:)

    YanıtlaSil
  23. sevimlihayat; bulgurun yanına ayran çok yakışıyor gerçekten en son içtiğim ekşi ayran manda sütünden ayrandı ve nefisti

    yemekvaktiAylin; teşekkürler canım

    BallıCimcime; teşekkürler

    Yeşim; teşekkürler, şimdiden afiyet olsun

    Seda; var mı bulgur gibisi değil mi : )

    YanıtlaSil
  24. ellerine sağlık canım nefis şiir tadında olmuşşş sevgilerimle

    YanıtlaSil
  25. Fikriye Erkoç; zarif yorumun için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  26. Sevgili Mine ellerine saglik. Bulgur pilavi gibisi yok. Elislerimi begendigin icin sevindim. bugün yazima biraz ekleme yaptim, belki bakarsin. sevgiler...

    YanıtlaSil
  27. Bulgurun yeri başka bende, bu sene yemeklik bulgur bulamadım henüz, o yüzden çok özledim canım çekiyor. Zira market bulguru almıyorum.

    YanıtlaSil
  28. Nesrin; teşekkürler hemen bakıyorum

    NarincE;eskiden alınırdı çuvalla bizde de ama artık hep marketlerden alıyoruz
    ne iyi yapıyorsun

    YanıtlaSil
  29. Görüntü güzel, tabakta pek güzel.:)

    YanıtlaSil
  30. Mineciğim ellerine sağlık çok güzel olmuş tabakta çok şeker.

    YanıtlaSil
  31. nohut vardı menüde yanına yaptım harikaa oldu ellerine sağlık:))))))

    YanıtlaSil
  32. O.K.A.- MAVİ TUTKU,teşekkürler

    çeşnici Handan; çok teşekkürler

    Nur Deniz Ünal; ne iyi yapmışsın afiyet şeker olsun

    YanıtlaSil
  33. küçükken hiç sevmediğim ama her ne olduysa büyüdükten sonra en sevdiğim yemek bulgur pilavı..
    bende dün pişirdim ama biraz kuru olmuştu..
    sendeki ölçülere birebir uyacağım bundan sonra...
    tabağında gözümden kaçmadı..
    çok şeker..
    sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  34. o ne tatlı bi tabaak =)

    YanıtlaSil
  35. pilavı severim bulgur pilavını ayrı severim. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  36. evcilik; bu ölçüler gerçekten çok iyi

    zey0zey; teşekkürler : )

    stuven; bulgur uzuuuun zamandır yükselen değerlerim arasında:)

    Belgin Pancar AKÇAY;teşekkürler

    YanıtlaSil
  37. bende çok severim ellerine ve yüreğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  38. bende çok severim ellerine ve yüreğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  39. bi kaşık alabilir miyim =D

    YanıtlaSil
  40. Eymen'in Annesi; teşekkürler

    Rebecca; ne demek buyur al tabağı : )

    YanıtlaSil
  41. Şiir harika
    bulgur nefis
    tabak muhteşem
    ellerine sağlık şeker..

    YanıtlaSil
  42. Yıldız; çok teşekkürler : )

    YanıtlaSil
  43. Cafe Fernando'nun bu tarifini ben de yıllardır yaparım.Eşim bu nasıl pilav,tadı kısır gibi diyor ama bence çoook lezzetli.Ellerine sağlık :)
    özlem

    YanıtlaSil
  44. resimligünlük;bizimkiler çok sevdi
    çok şükür ama sürekli yapmıyorum tabii yoksa bıkarlar hemen - biraz şımarığızdır da : ) -

    YanıtlaSil
  45. ne harika bir tarif, şiirine bayıldım :) ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  46. Zennube; teşekkürler

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...