4 Eylül 2010 Cumartesi

İMAMBAYILDI


Elde olmayan nedenlerle patlıcan şenliğimize ara verdikten sonra tam gaz ilerliyoruz : )

İmambayıldı
(Tarif; Dedemin Sofrası Büyükada Yemekleri – Selin Kutucular)

Malzemeler

• 6 tane orta boy ve şişman patlıcan
• 6 diş sarımsak
• 4 adet orta boy soğan
• 4 tane domates
• ½ demet maydanoz
• 2 tatlı kaşığı tuz
• 8 tatlı kaşığı toz şeker
• 2 çay bardağı zeytinyağı
Patlıcanlar alacalı soyulur. Her iki ucu birbirinden ayrılmayacak şekilde patlıcanlar baştan aşağı dikey ve yatay olarak kesilir. Tuzlu suda 2 saat bekletilir. Soğanlar halka halka, sarımsaklar ince ince doğranır. Domateslerin kabukları soyularak küp küp kesilir. Tuz ve şeker eklenir. Maydanozlar doğranır. Bu harç elde yoğrularak, içine 1 çay bardağı zeytinyağı eklenir. Tekrar karıştırılır. Patlıcanlar sudan sıkılarak çıkarılır. Üzerlerindeki kesik yanlara ayrılarak yapılan harçtan bolca konulur. Kalan bir bardak zeytinyağı tencerenin dibine dökülür. Üzerlerine çıkacak kadar su konur, kapak kapatılıp, orta ateşte pişirilir.

17 yorum:

  1. Sadece imam mı ben de bayıldım :))
    ellerine sağlık ..........
    Yaşasın patlıcan şenliği :))

    YanıtlaSil
  2. Nefiss! Eline saglik...Yakniz ben burdaki patlicanari artik suya sokmuyorum,tüm tadi tuzu gidiyor sanki,öbür türlü daha iyi oluyor,sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık. Çok lezzetli görünüyor. Hayırlı iftarlar.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  4. Mineciğim hafif bir tarif olmuş eline sağlık afiyetler olsun sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Mine,
    Tarhana yapmak inan çılgınlık değil. Bence çılgınlık yapmamak. Kendi ellerinle yaptığın tarhanayı yediğinde ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın.

    YanıtlaSil
  6. eline sağlık.patlican seven biri olarak bayıldım.

    YanıtlaSil
  7. Mineciğim patlıcanla yapılan her lez
    zet başımın tacıdır:))Ellerine sağlık
    çok leziz öpüyorum.

    YanıtlaSil
  8. Canım bayılırım İmam bayıldıya elleri
    ne sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Yıldızcım çok tatlısın teşekkür ederim : )

    Bir Terazi Kızı; kimisi gerçekten acı oluyor ve tuzlu suda yüzmek istiyor öyle olmadıktan sonra sorun olmaz bence : )

    Fuat Gencal; teşekkürler

    Mis Kokulu Lezzetler, Mine; evet patlıcan şenliğimize yakıştı hafif hafif :)

    Tijen; yanımda bir bilenle deneyeceğim galiba, neden olmasın : )

    uğurböceği; teşekkür ederim

    Derya; çok teşekkür ederim

    Gülcan; bizim evde de seviyorlar çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  10. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecenizi tebrik eder Allah'tan hayırlara vesile olmasını niyaz ederim.

    Saygılarımla. Fuat Gencal

    YanıtlaSil
  11. Kadir gecesi bu gece.Gecenin kadrini bilenlerin gecesi.Kadri büyük bir kitab, kadri büyük bir meleğin diliyle kadri büyük bir elçinin eliyle kadri büyük bir ümmete indirildi bu gece. Farkında mısın kadrin ne kadar yüksekte. Farkında mısın hatırın ne kadar el üstünde. Haydi, durma, varlığını dilinin ucuna taşı!
    Dua dua göğe yürü..Haydi, durma, hasretlerini nefeslerine taş.Dua dua göğe yürü..

    Kadir gecenizi en içten dualarımla kutlar,hayırlara vesile olmasını dilerim..

    İmam bayıldı nefis görünüyor,önceden pek yiyemezdim -önceden dediğime de bakmayın çocukken:)- hani şu biber dolmalarının için yiyin dışını bırakma olayı bunda da geçerliydi.Lakin şimdi öyle mi?
    Ahhhhh,bol bol ve keyifli yiyorum bayılıyorum. İyi mi kötü mü bilemedim,ne dersiniz:)

    YanıtlaSil
  12. İnananırmısın canım ben hiç imamı batılmadım. Birkaç gündür siz blog arkadaşlarımda çok sık görür oldum bende denemek istiyorum. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  13. Fuat Gencal; sizin de kandiliniz mübarek olsun, teşekkür ederim

    Cafe Pepela; amin Rabbim tüm dualarımız kabul eder inşallah

    Sürpriz Mutfak; : ) denemenin tam zamanı hem de hafif ...

    YanıtlaSil
  14. Bin aydan hayırlı Kadir Gecenizi kutluyorum, hayırlı kandiller.

    Unutmadan bu nefis lezzet tarifi için teşekkürler, ellerine sağlık minecim sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  15. mmmmm, nefis görünüyor... ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  16. Bayılıyorum bu tada ben,hemen mutfağa koşup evde kalan patlıcanları hazırlayayım bu nefis tat için...
    paylaşım için teşekkürler...
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. Ballı Cimcime; çok teşekkürler, şimdiden mutlu bir bayram diliyorum

    Zennube, teşekkürler

    evcilik; kolay gelsin afiyet olsun :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...