Elde olmayan nedenlerle patlıcan şenliğimize ara verdikten sonra tam gaz ilerliyoruz : )
İmambayıldı
(Tarif; Dedemin Sofrası Büyükada Yemekleri – Selin Kutucular)
Malzemeler
• 6 tane orta boy ve şişman patlıcan
• 6 diş sarımsak
• 4 adet orta boy soğan
• 4 tane domates
• ½ demet maydanoz
• 2 tatlı kaşığı tuz
• 8 tatlı kaşığı toz şeker
• 2 çay bardağı zeytinyağı
Patlıcanlar alacalı soyulur. Her iki ucu birbirinden ayrılmayacak şekilde patlıcanlar baştan aşağı dikey ve yatay olarak kesilir. Tuzlu suda 2 saat bekletilir. Soğanlar halka halka, sarımsaklar ince ince doğranır. Domateslerin kabukları soyularak küp küp kesilir. Tuz ve şeker eklenir. Maydanozlar doğranır. Bu harç elde yoğrularak, içine 1 çay bardağı zeytinyağı eklenir. Tekrar karıştırılır. Patlıcanlar sudan sıkılarak çıkarılır. Üzerlerindeki kesik yanlara ayrılarak yapılan harçtan bolca konulur. Kalan bir bardak zeytinyağı tencerenin dibine dökülür. Üzerlerine çıkacak kadar su konur, kapak kapatılıp, orta ateşte pişirilir.
Sadece imam mı ben de bayıldım :))
YanıtlaSilellerine sağlık ..........
Yaşasın patlıcan şenliği :))
Nefiss! Eline saglik...Yakniz ben burdaki patlicanari artik suya sokmuyorum,tüm tadi tuzu gidiyor sanki,öbür türlü daha iyi oluyor,sevgiler...
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Çok lezzetli görünüyor. Hayırlı iftarlar.
YanıtlaSilSaygılar.
Mineciğim hafif bir tarif olmuş eline sağlık afiyetler olsun sevgiler..
YanıtlaSilSevgili Mine,
YanıtlaSilTarhana yapmak inan çılgınlık değil. Bence çılgınlık yapmamak. Kendi ellerinle yaptığın tarhanayı yediğinde ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın.
eline sağlık.patlican seven biri olarak bayıldım.
YanıtlaSilMineciğim patlıcanla yapılan her lez
YanıtlaSilzet başımın tacıdır:))Ellerine sağlık
çok leziz öpüyorum.
Canım bayılırım İmam bayıldıya elleri
YanıtlaSilne sağlık sevgiler.
Yıldızcım çok tatlısın teşekkür ederim : )
YanıtlaSilBir Terazi Kızı; kimisi gerçekten acı oluyor ve tuzlu suda yüzmek istiyor öyle olmadıktan sonra sorun olmaz bence : )
Fuat Gencal; teşekkürler
Mis Kokulu Lezzetler, Mine; evet patlıcan şenliğimize yakıştı hafif hafif :)
Tijen; yanımda bir bilenle deneyeceğim galiba, neden olmasın : )
uğurböceği; teşekkür ederim
Derya; çok teşekkür ederim
Gülcan; bizim evde de seviyorlar çok teşekkür ederim
Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecenizi tebrik eder Allah'tan hayırlara vesile olmasını niyaz ederim.
YanıtlaSilSaygılarımla. Fuat Gencal
Kadir gecesi bu gece.Gecenin kadrini bilenlerin gecesi.Kadri büyük bir kitab, kadri büyük bir meleğin diliyle kadri büyük bir elçinin eliyle kadri büyük bir ümmete indirildi bu gece. Farkında mısın kadrin ne kadar yüksekte. Farkında mısın hatırın ne kadar el üstünde. Haydi, durma, varlığını dilinin ucuna taşı!
YanıtlaSilDua dua göğe yürü..Haydi, durma, hasretlerini nefeslerine taş.Dua dua göğe yürü..
Kadir gecenizi en içten dualarımla kutlar,hayırlara vesile olmasını dilerim..
İmam bayıldı nefis görünüyor,önceden pek yiyemezdim -önceden dediğime de bakmayın çocukken:)- hani şu biber dolmalarının için yiyin dışını bırakma olayı bunda da geçerliydi.Lakin şimdi öyle mi?
Ahhhhh,bol bol ve keyifli yiyorum bayılıyorum. İyi mi kötü mü bilemedim,ne dersiniz:)
İnananırmısın canım ben hiç imamı batılmadım. Birkaç gündür siz blog arkadaşlarımda çok sık görür oldum bende denemek istiyorum. Ellerine sağlık
YanıtlaSilFuat Gencal; sizin de kandiliniz mübarek olsun, teşekkür ederim
YanıtlaSilCafe Pepela; amin Rabbim tüm dualarımız kabul eder inşallah
Sürpriz Mutfak; : ) denemenin tam zamanı hem de hafif ...
Bin aydan hayırlı Kadir Gecenizi kutluyorum, hayırlı kandiller.
YanıtlaSilUnutmadan bu nefis lezzet tarifi için teşekkürler, ellerine sağlık minecim sevgilerimle...
mmmmm, nefis görünüyor... ellerine sağlık...
YanıtlaSilBayılıyorum bu tada ben,hemen mutfağa koşup evde kalan patlıcanları hazırlayayım bu nefis tat için...
YanıtlaSilpaylaşım için teşekkürler...
sevgiler.
Ballı Cimcime; çok teşekkürler, şimdiden mutlu bir bayram diliyorum
YanıtlaSilZennube, teşekkürler
evcilik; kolay gelsin afiyet olsun :)